Foto: Per Wiklund
SSL

De tar över Karlstad efter Jan-Erik Vaara

ANNONS

Karlstads damer verkar få in en ny tränarduo till nästa säsong som varit i laget tidigare.

Karlstads damer har haft det tufft i Svenska Superligan de senaste åren med flera missade slutspel på rad och en rejäl tränarcirkus.

Säsongen 14/15 var Anders Hägglund tränare och laget slutade på en 13 plats.
Säsongen 15/16 var Henrik Flognman tränare och laget slutade 8 och tog sig till slutspel.
Säsongen 16/17 Var Flognman och Peter Andersson tränare och det sluta med 7:e plats och slutspel.
Säsongen 17/18 Var Flogman åter ensam men fick sparken och Peter Andersson och Tomas Colling tog över. Laget slutade elva.
Säsongen 18/19 var Peter Andersson och Tomas Colling kvar men Andersson fick lämna mitt under säsongen och laget missade slutspel igen och slutade elva.
19/20 Joacim Holmén blir ny tränare och när säsongen avbryts ligger laget på slutspelsplats men Holmén får sparken efter säsongen.
20/21 Jan-Erik Vaara tränar laget som håller på att åka ur men klarar sig med tre poängs marginal och slutar tolva. Vaara bestämmer sig för att inte förlänga sitt ettårskontrakt.

Här trodde man att tränar cirkusen nått sin kulmen men enligt uppgifter till Värmlands Folkblad kommer den ta ny fart till kommande säsong då den sparkade tränaren Joacim Holmén är tillbaka som assisterande tränare till Oskar Moberg.

Den gamla storbacken Holmén lyckades ju med att trots en tung sily season ta Karlstad till slutspel och han var fullt uppe med planeringen av nästa säsong när han fick reda på att hans kontrakt sades upp och han byttes ut mot Jan-Erik Vaara.

- Jag blev kallad till ett möte där vi skulle diskutera och prata om nyförvärv som var på gång. Då sa de bara att vi skulle ändra om lite på ledarsidan och att jag får gå. Så jag gick ner på nästa träning och sa hej då till tjejerna i omklädningsrummet och sedan tog jag mina grejer och gick ut, och har inte hört något mer sedan dess. 

- Nu har jag släppt det där. Har man inte klubbens förtroende så är det inget att fundera mer på. Jag har lite andra uppgifter på gång i föreningen nu och blir nog kvar som tränare i något annat lag, fast på herrsidan istället. Det kanske passar mig bättre, sa Holmén till Innebandymagazinet några veckor efter att han fick sparken.

Den här säsongen så har Holmén tränat Karlstads herrlag i Herr1an tillsammans med just Oskar Moberg som även han har ett förflutet i damlaget som assisterande tränare. Karlstads klubbchef Mikael Bergqvist bekräftar tidningens uppgifter.

- De är vårt huvudspår nu och vi har kommit långt i förhandlingarna. Oskar har varit i föreningen länge, nu tycker vi att han är redo för det här uppdraget, säger Bergqvist till Värmlands Folkblad.

Bergqvist kommenterar även varför Holmen fick sparken förra säsongen trots att han är den enda tränaren som tagit dem till slutspel de senaste åren.

- Det var inte på grund av dåliga resultat, han tog laget till en slutspelsplats. Dock tror jag inte kombon med han och ”Janne” Vaara hade blivit en bra kombo. 

  

TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Du kanske även vill läsa:
Tränaren om oväntade uppbrottet: "Tog mina grejer och gick"
Plus Tränaren om oväntade uppbrottet: "Tog mina grejer och gick"
Den här artikeln handlar om: