KAIS Mora-Thorengruppen 4-9 (0-2 i matcher)
Foto: Tomas Brandt Wangel
SM-slutspel

Succén fortsätter för Sofia Joelsson efter skadehelvetet

ANNONS

Forwardsstjärnan gjorde sitt 16:e mål när Thorengruppen slog Mora med 4-9.

Efter 6-3-vinsten i första semifinalmatchen blev det tuffare för Thorengruppen i dagens andra match på bortaplan. Dalalaget ledde med 3-2 efter första perioden, innan favoriterna från Umeå växlade upp. Sofia Joelsson låg bakom vändningen när hon först spelade fram Oona Kauppi till 3-3 och därefter själv gjorde 3-4.

– De hade lite bättre utdelning i första perioden men vi fortsatte mala på och då kom målen till slut. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match där alla bidrar med det som de ska bidra med, säger Sofia Joelsson till Innebandymagazinet. 

Det känns som ni är någon nivå högre än Mora, känner ni av det själva också?

– Ja, det gör vi väl. Särskilt när vi får utdelning. Vi är trygga med att vi är bra, så det gäller bara att vi spelar ut och får ut det också och inte blir fega. 

Det här var Sofia Joelssons nionde match sedan hon kom tillbaka efter sin 363 dagar långa skadefrånvaro. På dessa har hon gjort otroliga 16 (!) mål, varav 8 i slutspelet.

– Formen känns bra, jag har kommit tillbaka väldigt bra och längtat ett år efter att spela innebandy igen. Jag har slitit väldigt mycket från sidan fram tills nu och det känns skönt att det jobbet ger utdelning, otroligt skönt och roligt. 

16 mål, är det mer än du hade vågat hoppas på?

– Ja, det är det väl. Jag hade kanske inte förväntat mig så mycket, men jag hade ändå förväntat mig att jag skulle göra mål. Sedan har jag fått spela med två riktigt bra kedjekamrater som bidrar och då blir det mycket mål. Jag har också tränat väldigt mycket på just sådana här saker, som att komma i rätt ytor och teknik och så. Jag har kollat på väldigt mycket innebandy medan jag var skadad. Så det är mycket det som ligger bakom, att jag får spela med bra spelare och samtidigt har tränat hårt för det.

2-0 i matcher, vad säger du om det utgångsläget?

– Det är ju det bästa utgångsläget som man kan ha. Nu ska vi spela hemma nästa match och vi vill inte tillbaka till Mora, det ska vi visa dem då. De ska inte få komma och vinna i vår borg.


TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Den här artikeln handlar om: