#ibsilly
Foto: D-Foto
Allsvenskan södra

Lagan kan tappa fler namn inför kommande säsong

ANNONS

Sportchefen om ryktet: "De visar intresse för honom"

Att Lagan skulle vara ett av lagen som tog en kvalplats i Allsvenskan södra var det inte många som trodde inför säsongen. Laget lyckades knipa den sista kvalplatsen i sista matchen hemma mot Lerum. Väl i kvalspelet mötte Lagan serievinnaren Warberg, ett lag som blev numret för stort för Lagan. Men överlag kan säsong beskrivas som en succé. 

– Vi gjorde en jättebra säsong. Det var fullträff efter fullträff, säger Lagans sportchef Christoffer Johansson till Innebandymagazinet.

Efter en sådan säsong som Lagan gjorde brukar andra klubbar rycka i tränare och spelare. Lagans succétränare Christian Guntsch är klar för Kalmarsund och kommer ta en assisterande tränarroll i klubben. Lagan är på jakt efter en ersättare, men Christoffer Andersson menar att det kommer bli svårt att hitta en ersättare till Christian Guntsch. 

– Det pågår diskussioner med ersättare. Det går inte att ersätta honom rakt av, så enkelt är det ju. Han har gjort ett grymt jobb och hör hemma i övre halvan av SSL och det har han bevisat den här säsongen. Det är svårt att hitta erfarna tränare på denna nivå, så är det. 

En som lämnar klubben är Josef Sankell som är klar för SSL-spel och Jönköping. Lagan kan komma att tappa ännu en spelare till Jönköping då årets rookie i Allsvenskan södra Alexander Zorics ryktas följa med Josef Sankell till Jönköping, någonting som SportExpressen var först att skriva om. 

– Det jag kan säga är att de visar intresse för honom. Jag har pratat med Alexander eftersom jag blev lite förvånad själv, och han sa det är ingenting som är klart. Samtidigt så vet jag att han är sugen på SSL och det är ingenting att hymla om heller. 

Ni tappar tunga namn, men hur ser det ut med spelare in till Lagan?

– Det är ingenting färdigt så här nu. Vår säsong blev lite förlängd och de andra klubbarna kunde börja jobba tidigare. Vi höll frågan om Christian Guntsch lite längre för att vi skulle fokusera på rätt saker. Sen var vi i den bubblan där vi inte visste om vi skulle kvala eller inte förens sista matchen, så vi satt allt lite på paus. Nu är det egentligen full aktivitet som pågår så jag utgår och tror att det kommer hända rätt mycket de närmsta veckorna. 

Ni gjorde en riktigt stark säsong, vad ska ni göra för att ni fortsatt ska vara ett topplag i Allsvenskan södra och slåss om en SSL-plats? 

– Självklart handlar det om att behålla stora delar av truppen, att behålla en stomme. Sen är vi i en liten generationsskiftning som kommer göras över ett par år. Där är det viktigt att de här killarna i laget och de som kommer in får större roller än vad de hade i år, och då är det viktig att de också tar de rollerna. Alla, framför allt de yngre killarna, måste ta kliv i sin utveckling. I mångt och mycket är det jag tycker det handlar om att framförallt de unga killarna som behöver ta kliv, avslutar Christoffer Johansson. 


Highlights: Warberg-Hagunda 6-7

Alla mål från lördagens kvalmatch där Hagunda tog ledningen med 2-1 i matcher.

Matchrapporter: Karlstad IBF klart för kval efter seger mot Lagan Lagan avgjorde i förlängningen mot Örebro Innebandy 4-1 mot Lagan gjorde Malmö FBC till segrare igen Lagan segrare hemma mot Lillån Fagerhult Habo kvalklart efter seger mot Lagan

Den här artikeln handlar om: