Foto: Marko Grönholm
Allsvenskan norra

Hudik/Björkberg siktar på att bli distriktets lag

ANNONS

Vill värva från närområdet: "Det är så vi jobbar nu"

När Allsvenskan norra var färdigspelad landade Hudik/Björkberg på en nedflyttningsplats. Laget slapp dock att spela med kniven mot strupen under slutet på säsongen på grund av att Allsvenskan norra stängdes så att inget lag åkte ner. Istället för Herr1an kan Hudik/Björkberg blicka framåt mot ännu en säsong i Allsvenskan norra.

– Vi var väl glada så här på slutet att serien stängde, att det inte blev någon upp- och nerflyttning, säger Hudik/Björkbergs ordförande Christoffer Johansson till Innebandymagazinet. 

Förra säsongens tränare Kristoffer Asp har lämnat klubben för Herr1an-laget Sundsvall. Tidigare i veckan gjorde Hudik/Björkberg klart med en ny tränare. Det blir Daniel Holm som tar över och kommer dirigera spelarna från båset. 

– Vi hoppas att Daniel ska bidra med sin otroligt stora kunskap och sin rutin eftersom han har varit på högre nivå innan, framför allt det vi hoppas på. Sen är det en kille som bor i Hudiksvall och är liksom en lokal kille. Vi vill försöka ha en lite mer lokal förankring i laget, på ledarsidan också. Han var vårt förstahandsalternativ och det var han vi frågade först och glädjande nog tackade han ja. Han fick ihop familjelivet framförallt, då valde han att hoppa på tåget och det är vi i föreningen otrolig glada över. 

Hudik/Björkberg vill etablera sig i Allsvenskan norra och bli ett mer stabilare lag än vad det har varit tidigare. Där hoppas klubben att Daniel Holm är rätt man för det jobbet. 

– Vi vill försöka att bli ett stabilt lag och hitta stabilitet i laget och slippa spela med kniven mot strupen och istället blir ett mer stabilt mittenlag i Allsvenskan. 

För att kunna bli ett stabilt mittenlag i Allsvenskan trycker Christoffer Johansson på en tydlig sak. 

– Framför allt få jämnare presentationer, att prestera jämnare över tid. Under fjolårssäsongen så visade vi stundtals att vi är riktigt bra när vi får till det. Jag menar vi vinner mot Salem, AIK och Strängnäs och det är ju lag som är på övre halvan. När vi får till det är vi bra, men vi behöver bli jämnare över tid. Det hoppas vi att nya tränaren kan bidra med lite mer stabilitet. 

Hudik/Björkberg vill bli distriktets lag och när man scoutar spelare blickar man mot de närliggande klubbarna i området. 

– Vi letar framför allt i närområdet, då är det klubbar på lite lägre nivå. Vi vill försöka vara distriktets lag och det är så vi jobbar nu. Det finns spelare runt omkring i Hälsingland som är intressanta för oss. Någon annan kan ju dyka upp utifrån, men det är ingenting som är klart nu. 

Vad är det för typ av spelare ni letar efter? 

– Vi letar efter nån spelare på varje position. Någon back, forward, center så någon spelare på varje position egentligen som vi tycker vi behöver ha in. Det är inte många spelare, utan det är några stycken som kan tillkomma, avslutar Christoffer Johansson. 


Highlights: Warberg-Hagunda 6-7

Alla mål från lördagens kvalmatch där Hagunda tog ledningen med 2-1 i matcher.

Matchrapporter: Visby klar seriesegrare efter seger Klart nu: Hudik/Björkberg åker ur serien efter ny förlust Äntligen seger för Falun Utv mot Hudik/Björkberg Hudik/Björkberg vann med 6-5 hemma mot Älvsjö Sakarias Ulriksson åttamålskytt i RIG Umeås seger mot Hudik/Björkberg

Den här artikeln handlar om: