Djurgården-Karlstad 4-5 (2-1 i matcher)
Foto: Kjelle Svensson
SSL-kval

"Vi tar EPA-traktorerna och rullar hem från 08-land"

ANNONS

Hälsningen till Djurgården efter vinsten: ”Det är lätt att vara kaxiga”

Karlstad håller liv i kvalserien mot Djurgården. Efter de två inledande förlusterna lyckades värmlänningarna idag reducera till 2-1 i matcher efter att ha vunnit med 4-5 i Eriksdalshallen. Matchvinnare blev tremålsskytten Simon Sjögren som gjorde sista målet i powerplay med 41 sekunder kvar, och även förstacentern Tom Colling bidrog starkt med ett mål och tre assists.

– Sett till matchserien så tycker jag att vi var värda den här vinsten. Vi är extremt mycket bättre i 48 minuter, sedan börjar vi bli lite försiktiga sista 12 i tredje perioden, men orkar ändå spela 1-1 där. Då vinner man sådana här matcher. Är man bättre i 48 minuter så ska man vinna. Sedan är det jäkligt dumt att låta motståndarna ta över helt sista 12, men idag gick det vägen. Nu är det hemmamatch nästa, det här är inte över, säger Tom Colling till Innebandymagazinet.

Gästerna inledde klart starkast och hade ledningen med 0-3 i första perioden. Men sedan började hemmalaget äta sig ikapp, och vid ställningen 2-3 fick Karlstads Johan Palmqvist rött kort efter en tuff situation med Djurgårdens Daniel Kügerl.

– Jag såg faktiskt inte, men vad jag fick höra från både Djurgårdsspelare och domare så var det inte meningen, men att det var 2+2 och matchstraff 1. Det var bara för oss att svälja det. Det gick ju bra med killen, han spelade ett byte senare. Det var det viktiga, och sedan stängde vi ner de fyra minuterna. Det var riktigt starkt, och vi kanske behövde det. Stänga ner fyra minuter i boxplay och känna ”nu jävlar är vi med igen”, menar Tom Colling och fortsätter: 

– Det är klart att man aldrig vill skada någon spelare, och det var skönt att han inte blev skadad. Vi som känner Palmqvist vet att han inte är den som går in och spelar fult med flit. Det var en olyckshändelse, men det gör lika ont för det. Domarna skötte sig bra idag. Man kan inte ha bättre domare både i kval och Allsvenskan än vad vi har idag. De låter oss spelare göra upp. Domare får mycket skit av oss, motståndare, SSL och hela innebandy-Sverige egentligen, men när de gör det bra så är det få som berömmer. De var lika bra i första matchen när vi fick stryk, så det är inget jag säger bara för att vi har vunnit, och idag var de bra igen. 

Det kändes som ni låg mycket närmare Djurgårdens skyttekung Patrik Schantz idag?

– Ja, visst är det så. Vi släppte in 10 baljor i första matchen och 8 i den andra. Då är det svårt att slå Djurgården, de släpper inte in så många mål. Idag gör vi 5 men släpper in 4. Vi ligger nära deras bästa spelare och då blir det svårare för dem att göra mål, det tycker jag vi har anammat nu och ligger nära dem. Då blir det jobbigt för dem och inte så roligt att spela, och vi behöver inte göra 9-10 baljor för att vinna.

Då har ni hittat nyckeln till att fortsätta vinna med andra ord?

– Absolut. Nu får vi åka hem fyra timmar i bussen, eller som Djurgården skrev på Instagram, vi tar EPA-traktorerna hem. Det är bara gilla läget. De kommer säkert ändra på något, jag tror knappast de är nöjda med det här, precis som vi har ändrat vårt spel. Det är bara att ta EPA-traktorerna och rulla hem från 08-land och se till att kvittera på hemmaplan. Det är lätt att vara kaxiga på sin Instagram och hänga ut vad vi kallar vissa spelare och så…

Säger Djurgården lika mycket tillbaka på planen?

– Ja, det finns inget lag som är tysta på planen. Men vi väljer att hålla sådant på planen, det tycker jag vi gör både bra och som det ska vara. 


TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Djurgården-Karlstad
Plus Betyg: Djurgården-Karlstad
TV: Rött kort i SSL-kvalet - "Rejäl smäll" Den här artikeln handlar om: