Kalmarsund-Falun 16.00 (0-2 i matcher)
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

"Ska man snacka får man stå för det på planen"

ANNONS

Omar Aldeeb: "De hade favoritskapet innan och har det fortfarande"

I torsdag gick Falun upp i en 2–0 ledning i matcher i semifinalen mot Kalmarsund efter att Faluns målvakt Johan Rehn spikat igen mellan stolparna. På lördag är det dags för match tre och Innebandymagazinet tog ett snack med Faluns Omar Aldeeb inför drabbningen. 

Hur tycker du de två första matcherna har varit?

– Det är två matcher där vi ha spelat olika bra. Vi började väldigt dåligt och ostrukturerat och bjöd på lite mycket i första matchen. Sen kom vi ut och gjorde en stark tredjeperiod och vann i sudden. Andra matchen var det inget snack om saken. Vi var disciplinerad hela matchen och alla femmor gick plus. Det var bara en jättebra match och Johan Rehn spikade igen helt och hållet. 

Vad är det som gör att det blir två så pass olika matcher, där första matchen avgörs i sudden och den andra vinner ni med 5–0? 

– Kalmarsund är väldigt starka hemma och de kommer ut ganska hårt och vi gick lite i deras fällor i början. Sen är vi väldigt starka hemma och det visade vi senast, de gör noll mål på oss. 

Vad det någonting som ni ändrade på efter första matchen?

– Vi visste att det skulle komma ut hårt. Jag ska vara helt ärlig så bjöd vi på tre mål, så vi visste att om vi får bort de här små misstagen och inte bjuder på någonting då är vi bra. Men nu ligger pressen på dem och det ska bli kul att spela på lördag. 

Vad har varit nyckeln än så länge?

– Jag tycker vi har haft, som det var i kvartsfinalen, olika spelare som kliver fram varje match. Om jag ska vara ärlig har vi inte fått stäm på hela laget, inte ens i torsdag. När vi väl får det att stämma på alla kedjor finns det inget som stoppas oss. 

Hur har det känts för egen del, har du mer att ge?

– Det är lite både och. Helt okej har det varit varje match, sen har det varit några matcher där det har gått väldigt bra. Poängmässigt har det väl rullat på. Jag har mer att ge och jag har högre krav på mig själv och jag vet att jag kommer steppa upp nu när det blir lite tajtare matcher, så jag är inte orolig. Jag vet vad jag besitter så det är bara att plocka fram det.

 

Match idag nere i Kalmar, vad talar för att ni går vinnande ur den här matchen?

– Kalmarsund måste göra någonting nu. Vi hittade något som funkat mot dem nu och vi kommer troligtvis inte ändra allt för mycket så de får väl hitta på något. Vi kommer fortsätta pumpa på tre linor och vi har spridit ut över våra kedjor så vi har tre väldigt starka kedjor nu. 

Ni kan alltså gå upp i en 3–0-ledning, hur tänker man inför en sådan match?

– Det ligger på dem, de hade favoritskapet innan och har det fortfarande. Även om vi leder med 2–0 så spelar vi utan press. Favoritskapet ligger på dem eftersom de kom före oss i serien. Vi spelar helt utan press.

Är det något som är ovant för er att det andra laget har favoritskapet?

– Nja, det är väl klart att det är så. Men det är de som gått och snackat upp sig att dem är favoriter. Ska man snacka får man stå för det på planen, avslutar Omar Aldeeb. 


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: