Kalmarsund-Falun 4-5 (0-3 i matcher)
Foto: Albin Skur
SM-slutspel

Falun en vinst ifrån SM-final: "Vi kommer knyta ihop säcken"

ANNONS

Dalalaget går mot att få spela sin fjärde raka SM-final.

Medan seriesegrarna Storvreta har problem i sin semifinalserie mot Mullsjö så har Falun skaffat sig ett drömläge i sin serie mot Kalmarsund. Suddenvinsten (6-7) i första matchen följdes upp med att nolla Kalmarsund på hemmaplan (5-0), och nu tog man ännu en seger på bortaplan som ger 3-0 i matcher. Segersiffrorna skrevs till 4-5 efter att bland annat lagkaptenen Emil Johansson gjort två av målen när Falun vände ett 2-1-underläge till 2-4 i slutet av andra perioden.

– Vi gjorde tre mål där i andra perioden och tog grepp om matchen och spelade bra. Men annars överlag kommer vi inte riktigt upp i nivå, inte offensivt i alla fall. Helt okej defensivt, säger Emil Johansson till Innebandymagazinet.

Fem mål senast och fem idag, det är inte jätteofta det räcker till vinst i innebandy?

– Nej, det är tajta matcher och bra försvarsspel åt båda håll, med två bra målvakter, så det blir tillknäppt. Det gäller att ta tillvara på special teams, vi gör ett mål i boxplay idag och det blir ju väldigt viktigt också. 

Bra insats av målvakten Johan Rehn igen, vad säger du om hans form?

– Den är bra, riktigt bra. Han har kommit in i den här serien fint och vi känner oss trygga med honom, och jag tror han känner sig trygg med försvarsspelet också. Det märks, tycker jag. Det går hand i hand. 

Vad tycker du om Kalmarsund hittills, har de varit som förväntat eller sämre?

– De spelar som de har gjort tidigare, man-man och ganska tydligt olika försvarsspel i olika formationer. Man vet vad som kommer. Men det är svårt att luckra upp, och de har svårt att luckra upp oss också, så det är små marginaler. Spelmässigt tycker jag att de har varit som förväntat.

Nu har ni fyra matchbollar, vad säger du om det utgångsläget?

– Det känns väldigt bra. De är favoriter på förhand men jag tycker att vi har tagit oss an den här matchserien på ett bra sätt. Starkt att vinna idag, fast vi kanske inte riktigt kommer upp i nivå. Nu har vi många matchbollar, men det är en svår matchserie och vi har varit med förut och vet vad som väntar. Jag tror på vårt lag och tror att vi kommer knyta ihop säcken. 


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Kalmarsund-Falun
Plus Betyg: Kalmarsund-Falun
Den här artikeln handlar om: