Fredagens semifinaler
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Sagolik vändning när Mullsjö straffade Storvreta

ANNONS

Mullsjö vände 0-3 till 7-6 i sudden mot Storvreta och har nu en 2-1 ledning i matcher.

Storvreta och Mullsjö bjöd på en rejäl berg- och dalbana-match på fredagskvällen i det tredje semifinalmötet mellan lagen. Storvreta inledde bäst och det var bara ett lag på banan i princip och efter 20 minuter låg Mullsjö under med 0-3 och en rejäl utskåpning låg i luften.

- Det är precis som du säger, vi var inte alls med i första perioden och vi konstaterade i pausen att det här var inte bra nog och vi måste gå ut som ett helt nytt lag i andra perioden. Det gjorde vi också och vi käka in oss i matchen igen. Det var en match som hade både två, tre och fyra olika ansikten, säger Anton Hedin till Innebandymagazinet.

I andra perioden så jämnade spelet ut sig och lagen turades om att föra spelet och Jan Zaugg gjorde periodens enda mål när han reducerade till 1-3.

- Vi kände att vi hade något på gång efter att vi fick träff i andra. Så i pausen snacka vi bara om att fortsätter vi så här så kommer det lossna till slut. Det gjorde det också och nyckeln var väl att vi trodde på oss själva hela tiden.

Det inte bara lossnade utan det blev en rejäl islossning. På 31 sekunder gjorde Mullsjö två mål och kvitterade till 3-3 efter två minuters spel. Av bara farten gjorde man två mål till och med tio minuter kvar hade Mullsjö helt plötsligt en tvåmålsledning. Storvreta skulle dock vända på steken och med två och en halv minut kvar att spela tog de ut målvakten vid ställningen 5-6 och satsade allt på att få in en kvittering. Mullsjö var så när att rulla in segermålet i öppen bur med cirka trettio sekunder kvar men bollen smet utanför stolpen. Med 20 sekunder kvar hade man inslag i eget hörn med slarvade bort bollen och Storvreta kunde kvittera till 6-6 med sex sekunder kvar.  

- Klart att vi hade velat begrava matchen där och vi hade ju till och med bollen i eget hörn med typ tjugo sekunder kvar. Där måste vi vara mer rutinerade men det är sådant som händer. Men inför sudden snacka vi om att vi vet att vi är starka i avgörande läge och att spelar vi bara vårt spel så kommer det att lösa sig.

Och löste sig gjorde det och precis som när Mullsjö tog sig vidare från kvartsfinalen mot Dalen så var det Anton Hedin som prickade in ett långskott i sudden.

- Jag får en boll från Janne Zaugg och drar bara iväg den mot mål från min backplats och hoppas på det bästa. Den gick hela vägen in och det var riktigt skönt att se men framförallt är det skönt att ha med sig en 2-1 ledning nu inför nästa hemmamatch.

När jag pratade med er målvakt Jonathan Larsson efter Dalenmatchen så fattade han inte hur just du kunde avgöra matchen med ett långskott, han trodde inte att du skulle orka fram från de avståndet. Men du verkar inte ha lyssnat på honom för idag sköt du ju från ännu längre avstånd.

- Haha, han säger mycket dumt och det är nog ingen som lyssnar på honom och det kommer jag heller inte göra i fortsättningen.

Han sa även att det var osannolikt att du någonsin skulle avgöra en match igen.

- Ja det får jag ta med honom och påminna honom om det och säga åt honom att han är skyldig mig något nu, haha. Skämt å sido så var det riktigt gott att få avgöra igen men vi har inte vunnit något än.


TV: DIF-tränaren om mardrömmen i Stockholm

Djurgårdens tränare Mikael Öhman berättar om svårigheterna att bedriva innebandyverksamhet i huvudstaden.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: