Foto: Per Wiklund
Superligan

Jönköpingsstjärnan om framtiden

ANNONS

Kommer Ellen Svensson stanna kvar i Jönköping eller flyttar hon till Göteborg eller Falun?

Jönköpingsstjärnan Ellen Svensson sitter på ett utgående kontrakt och efter att Jönköping slutade sist i Svenska Superligan har ryktena gått heta om att centern, som var uttagen till den senaste landslagstruppen, kommer att lämna laget.

- Vi får se vad som händer, jag har ett utgående kontrakt som du säger och jag ska ta ett beslut snart om framtiden, säger Svensson till Innebandymagazinet.

För två säsonger sedan spelade ni slutspel och i år slutar ni sist i tabellen. Vad har hänt?

- Det har varit en väldigt tuff säsong, vi började med en tunn trupp och vi fick ett par spelare skadade i början på säsongen. Vi fick in ett par spelare på dubbellicens men vi kom aldrig upp i den nivån som vi hade förra säsongen. Vi höll för låg nivå i år och kom inte upp till det som krävs och då tappade vi även självförtroendet och därför förlorade vi så många matcher.

Hur kan det vara så stora kontraster från att slåss om slutspel ena året till att sluta sista kommande säsong?

- Lagen i SSL har steppat upp och blivet så mycket bättre. Så när vi fick en tuff start och inte kom i gång så satte det sig i huvudena och vi tappade självförtroendet. Vi hade många matcher där vi kom upp i en bra nivå men sedan tappade vi allt under några minuter. Det gjorde att vi förlorade många matcher och därför hamnade vi där vi gjorde.

 

Men tack vare pandemin och att damallsvenskan inte kunnat spelas så beslutade Förbundet att inte flytta upp eller ner några lag i SSL. Men med tanke på att Jönköping slutade sist och saknade självförtroende kanske det hade varit bättre att börja om i Allsvenskan och bygga upp det igen.

- Det är det klart att det är positivt att vi fick stanna kvar i SSL, det är här vi vill vara. Men sedan kan man diskutera om det var det bästa, absolut. Men nu har vi fått chansen att förbereda oss på bästa sätt till nästa säsong och revanschera oss.

Även om laget gått tungt så har Svensson fortsatt hålla en hög nivå, så pass hög att hon blev uttagen till den senaste landslagstruppen. Men tyvärr fick Svensson aldrig chansen att debutera i landslaget då lägret ställdes in. Men trots landslagsuttagningen är inte centerklippan nöjd med sin säsong.

- Precis som för laget fanns det mer att hämta från mig under säsongen. Jag kom igång på slutet men jag är inte nöjd och det finns definitivt mer att få ut ifrån mig.

Hur går tankarna inför framtiden?

- Jag har varit i klubben i sju säsonger och trivts väldigt bra både i klubben och staden. Men det är flera bitar som måste falla på plats och en hel del saker som speglas in. Men vi får se framöver vad det landar i.

 

Centerstjärnan har placerats i flera lag kommande säsong bland annat i Pixbo Wallenstam och Falun. Enligt Innebandymagazinet källor ska hon redan vara klar för Falun kommande säsong.  

- Haha, där ser man. Det skulle jag nog inte påstå att jag är. Men som sagt jag har ett utgående kontrakt och jag har inte tagit något beslut än.

Vad är det viktigaste för dig inför ditt beslut?

- Det är många saker men jag har precis slutat plugga så att hitta ett jobb är viktigt. Sedan vill jag fortsätta min utveckling och se hur långt jag kan gå. Jag är motiverad att fortsätta utvecklas och då måste jag hitta en miljö som jag kan göra det i.

När ska du ta ditt beslut?

- Jag har ingen deadline men jag hoppas att få klart allt så snart som möjligt.


TV: DIF-tränaren om mardrömmen i Stockholm

Djurgårdens tränare Mikael Öhman berättar om svårigheterna att bedriva innebandyverksamhet i huvudstaden.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: