Semifinal 1: Thorengruppen-Mora 20.00
Oona Kauppi vs My Kippilä – vem går segrandes ur semifinalen?
Foto: IFF Flickr
SM-slutspel

Duellen i semifinalen – så ska systrarna stoppas

ANNONS

Landslagskompisarna gör upp i semifinalen mellan Thorengruppen och KAIS Mora.

Idag inleder KAIS Mora sin nionde semifinalserie i rad. Senast man åkte ur tidigare än så var 2009/10, då tog det stopp mot Endre i kvarten. Däremot är ett det litet annat Mora som nu går för guld. Borta är stjärnor som Anna Wijk, Therese Karlsson, Malin Andréason, Amanda Larsson, Amanda Hill och Moa Tschöp, för att nämna några.

Det är istället ett ganska så ungt och oerfaret lag som möter Thorengruppen i den första semifinalen idag. En av de mest rutinerade spelarna är Mya Kippilä – som bara är 24 år.

- Jag visar exempel på planen och försöker leda laget därifrån. Jag är kanske inte den som pratar mest, men jag tar ansvar och försöker hjälpa de mindre erfarna och visa vägen på det viset, säger hon till Innebandymagazinet.

Laget har mellanlandat i Härnösand innan den sista resan bär av till Umeå för matchen som startar kl 20.00. Thorengruppen har målats upp som stora favoriter i matchserien, men Kippilä tycker inte att det är ett överdrivet stort favoritskap.

- Nej. Det här passar oss jättebra, att vara underdogs. Vi går ut utan press. Vi har sånt ungt lag nu, vilket är den största skillnaden från föregående säsonger. Thoren dominerar serien så jag tror det passar bra för det här laget att vara underdogs, säger hon.

Hennes Mora kommer från en övertygande vinst i kvartsfinalserien mot Sirius. Man slutade femma i grundserien och slog sedan ut fyran Sirius.

- VI växer in i det och får ihop spelet mer och mer. VI är starkare än Sirius i fyra matcher, alla tre femmor producerar och det är viktigt när vi går in i semifinalen.

Vad blir viktigt mot just Thorengruppen?

- Det gäller att vi lyckas i alla matcher. Vi behöver spela i 60 minuter och inte få de dippar som vi kanske fått tidigare under säsongen i matcher. Då är Thoren vassare om vi gör misstag. 

Kippilä kommer, från sin backposition, ha en vital roll i att stoppa supersystrarna – tillika landslagskompisarna – Veera och Oona Kauppi, som fortsätter ösa in poäng i svensk innebandy.

- Det gäller att ligga nära och inte ge dem någon tid med bollen. Thoren har ganska många bra spelare – inte bara de två. Detta gäller för alla. 

Blir det till att försöka psyka dem och få dem ur balans, eller blir det bara fokus på själva innebandyn?

- Det blir mest innebandymässigt. De har varit med så länge och är vana med att man försöker psyka dem. 

Till sist – vad tycker du om din egna insats i slutspelet hittills?

- Det har varit helt okej! Det har gått bra för laget och det är det viktigaste, att jag krigar för laget och försöker hjälpa till så bra jag kan. Det tycker jag att jag lyckats med.


TV: DIF-tränaren om mardrömmen i Stockholm

Djurgårdens tränare Mikael Öhman berättar om svårigheterna att bedriva innebandyverksamhet i huvudstaden.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger

Den här artikeln handlar om: