Semifinal: Falun-Kalmarsund 5-0
Rasmus Enström och Kevin Haglund.
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Prickfri insats av Falun – hyllar målvakten: "Världsklass"

ANNONS

Falun imponerade stort mot Kalmarsund och vann med 5-0 på hemmaplan.

Ett klassiskt citat bland idrottare är att man aldrig är ”helt nöjd” med sin eller lagets insats, men frågan är om inte Falun var så nöjda man kunde bli över sin prestation mot Kalmarsund idag. 

- Ja, nästan. I alla fall bakåt! Sen har vi tur med marginaler och studsar, men Rehn gör en fantastisk match och visar att han är en klass-målis, säger Faluns stjärna Rasmus Enström till Innebandymagazinet efter matchen.

Man vinner med 5-0 och gör, som Enström säger, framförallt en gedigen insats försvarsmässigt, samtidigt som man var vassa framåt när lägena gavs – även om Calle Bending Sörling i Kalmarsundsmålet bjöd på några svettiga räddningar.

- Insatsen är jättebra från start till mål. 5-0 och 2-0 i matchserien. Vi ville verkligen vinna idag och kändes hetare från start, det kändes redan innan att vi skulle ta det här. 

Enström nämnde också Johan Rehns match – med all rätt, då han räddade samtliga 24 skott och dessutom en straff.

- Det är världsklass, han håller nollan i en semifinal. Vad ska man säga? Felfri!

Han fortsätter med sin ”jag läste om straffen i gårdagens tidning”- gest när han räddat – han verkar vara duktig på att läsa tidningar, med tanke på hur många straffar han räddar?

- Han får nog fortsätta tidningen! Fast jag vet inte om han slår på något kassavalv eller vad han gör (i målgesten).

Det var en rejäl slutspelskaraktär på matchen. Inledningsvis så haglade inte chanserna men det var tacklingar, hög press vassa målvaktsräddningar och högt tempo. Dessutom brann det till rejält i vissa situationer där framförallt Kalmarsunds Kevin Haglund var inblandad. 

 - Det känns som hela deras femma, som vi möter mest, ligger ”close” på oss och verkar vilja komma nära oss på något sätt. Men de får fortsätta med det, det verkar ju ge resultat!

Kalmarsuns man-man-femma, där Haglund ingår, har firat stora framgångar under säsongen och i slutspelet men idag hade man det något tyngre. Istället var det Faluns nygamla förstafemma som briljerade: Rasmus Enström, Jonas Adriansson, Alexander Galante Carlström och Jonas Adriansson har spelat flera matcher ihop genom åren, idag fick de sällskap av Emil Lundmark.

- Det känns som vi har tre starka femmor som har växlat upp. Det är bra go i Falun nu och det är bara att fortsätta på den vägen. 

Du har spelat forward I en och en halv match igen nu. Hur trivs du I din nygamla roll?

- Det är kul! Det är lite ovant, så klart, när man varit back i nästan två år. Men man har några år på nacken som forward, det gick typ två byten förra matchen så var man inne i det tycker jag. 

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: