Sök
#ibsilly-nytt
Foto: Peter Lindblad
Superligan SSL

Malmös första nyförvärv är i hamn

Sin vana trogen så fortsätter Malmö värva guldkorn utomlands.

Förra säsongen var Malmö den stora överraskningen i SSL när skåningarna tog en historisk femteplats i tabellen och efter en grymt bra silly season var de rejält uppskrivna inför den nyss avslutade säsongen. Men laget pallade inte trycket att leva upp till sin nyvunna status som topplag och höstsäsongen slutade i ett platt fall och endast nio inspelade poäng.

- Vår säsong har väl två ansikten kan man säga. Vi var väldigt svajiga i höstas resultatmässigt och vi presterade inte alls det som förväntades av oss rent poängmässigt. Jag tyckte ändå att vi gjorde det bra defensivt men effektiviteten framåt var för dålig och vi fick inte betalt för det ökade bollinnehavet som vi har haft denna säsong. Så vi var inte alls nöjda med hösten, säger tränare Mikael Jeppsson till Innebandymagazinet.

Först efter juluppehållet gick Malmö att känna igen och då rullade det skånska maskineriet på som vanligt och på vårsäsongen spelade man in 24 poäng och tog sig till slutspel. En fantastiskt bedrift med tanke på starten på säsongen samt att laget hade en helt osannolik otur med skador på flera nyckelspelare och stjärnvärvningar.

- Efter jul lyfte vi oss efter uppehållet där vi fick tid att träna ihop ordentligt oss sätta lite andra saker på plats. Så vi gjorde en bra vårsäsong och vi tog välförtjänt en slutspelsplats till slut. Generellt så tog vi inga poäng mot topplagen och det är vi väldigt missnöjda med. Defensiven är jag mest nöjd med sett till hela säsongen då vi bara släppte in mer än sex mål i tre matcher totalt.

Om Jeppsson var nöjd med defensiven så var han raka motsatsen när det kom till det offensiva spelet som inte alls höll samma kvalité. Detta trots att man utvecklade spelet med boll mycket under säsongens gång och blev ett mer bollförande lag än någonsin tidigare.

- Ellen Rasmussen och Maja Ekström har varit väldigt bra som vanligt men hade kanske kunnat göra några flera poäng. Men det som saknats allra mest är second scoring. Det har legat för stort ansvar på Rasmussen/Ekström och vi har inte fått till det ordentligt på spelarna bakom dem. Vi hade behövt att flera spelare gjorde lite mer poäng i de andra femmorna också. Jag ska inte skylla detta på de spelarna som vi saknat utan man spelar ju med de spelarna man har. Men vissa spelare har inte kommit upp i full poängnivå så vår second scoring var inte tillräckligt bra i år.

 

Vilka spelare tycker du har gjort störst framsteg under säsongen?

- Vi har ett par spelare som gjort stora framsteg men det har kommit lite i skymundan för att vi var uppskrivna och inte presterade efter förväntningarna. Men Madeleine Karlsson har tagit ett jättekliv i år som gjort att hon blivit uttagen till landslaget, väldigt välförtjänt. Hon har varit jättebra i år och hon har spelat både center och back och alltid varit bra när det behövts som mest i matcherna.

- Hanna Simonsson som alla spelare i Malmö vet hur viktig hon är för oss. Hon är en väldigt stark tvåväggscenter och städgumma i sin formation. Hon har fått vara skadefri vilket gjort att hon tagit ett stort kliv framåt.

- På slutet höjde sig Maja Mikaelsson väldigt mycket också. Hon har en enormt hög arbetskapacitet och är en krigande vänsterback men som vi även flyttat upp i anfallet när vi behövt att checka på motståndarna.

Hur ser det ut inför kommande säsong, är det några spelare som lämnar?

- Vi har ju gått ut med att Andrea Gämperli flyttar tillbaka till Schweiz och sedan kommer även Elin Johansson flytta till Kalmar, där hon fått jobb.

Hur ser det ut på värvningsfronten då?

- Vi har ett par spelare på gång in men det är inte så många i år vilket är skönt. Vi kommer inte behöva värva så många spelare i år och vi hoppas på att vi kommer få tillbaka en hel del spelare som varit skadade i år. Inka Lampinen, Frida Mainz Olsson, Silja Eskelinen och Johanna Ejdelind för att nämna några.

Vad är det för spelare som ni har på gång in då?

- Vi har gjort klart med en schweizisk spelare som vi kommer gå ut med snart. Det är ingen spelare som är en superstar just nu men hon är en otroligt spännande spelare som jag tror kommer göra en grymt bra säsong. Sedan pågår det lite andra samtal med spelare och så men de viktigaste värvningarna denna silly är som sagt att få tillbaka våra egna skadade spelare.

Vad kan vi förvänta oss av Malmö kommande säsong då?

- Förväntningarna på Malmö nästa säsong kommer vara att det är ett väldigt revanschsuget lag som kommer till spel. Vi kommer jobba hårt för att vissa att vi är ett bra lag och att vi kan ta tillvara på den utvecklingen med boll som vi haft men inte fått utdelning på den här säsongen. Hur långt det räcker tabellmässigt vet jag inte för vi jobbar inte med sådana mål. Men det är klart att vi prestations. Och resultatmässigt vill göra en bättre säsong än vad vi gjorde i år. Sedan hoppas jag verkligen att vi blir av med den här jäkla Corona-skiten.


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Matchrapporter: Seger för Thorengruppen avgjorde matchserien Slagläge för Thorengruppen efter ny seger Thorengruppen sköna start – vann mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten