#ibsilly-nytt
Foto: Peter Lindblad
Superligan

Malmös första nyförvärv är i hamn

ANNONS

Sin vana trogen så fortsätter Malmö värva guldkorn utomlands.

Förra säsongen var Malmö den stora överraskningen i SSL när skåningarna tog en historisk femteplats i tabellen och efter en grymt bra silly season var de rejält uppskrivna inför den nyss avslutade säsongen. Men laget pallade inte trycket att leva upp till sin nyvunna status som topplag och höstsäsongen slutade i ett platt fall och endast nio inspelade poäng.

- Vår säsong har väl två ansikten kan man säga. Vi var väldigt svajiga i höstas resultatmässigt och vi presterade inte alls det som förväntades av oss rent poängmässigt. Jag tyckte ändå att vi gjorde det bra defensivt men effektiviteten framåt var för dålig och vi fick inte betalt för det ökade bollinnehavet som vi har haft denna säsong. Så vi var inte alls nöjda med hösten, säger tränare Mikael Jeppsson till Innebandymagazinet.

Först efter juluppehållet gick Malmö att känna igen och då rullade det skånska maskineriet på som vanligt och på vårsäsongen spelade man in 24 poäng och tog sig till slutspel. En fantastiskt bedrift med tanke på starten på säsongen samt att laget hade en helt osannolik otur med skador på flera nyckelspelare och stjärnvärvningar.

- Efter jul lyfte vi oss efter uppehållet där vi fick tid att träna ihop ordentligt oss sätta lite andra saker på plats. Så vi gjorde en bra vårsäsong och vi tog välförtjänt en slutspelsplats till slut. Generellt så tog vi inga poäng mot topplagen och det är vi väldigt missnöjda med. Defensiven är jag mest nöjd med sett till hela säsongen då vi bara släppte in mer än sex mål i tre matcher totalt.

Om Jeppsson var nöjd med defensiven så var han raka motsatsen när det kom till det offensiva spelet som inte alls höll samma kvalité. Detta trots att man utvecklade spelet med boll mycket under säsongens gång och blev ett mer bollförande lag än någonsin tidigare.

- Ellen Rasmussen och Maja Ekström har varit väldigt bra som vanligt men hade kanske kunnat göra några flera poäng. Men det som saknats allra mest är second scoring. Det har legat för stort ansvar på Rasmussen/Ekström och vi har inte fått till det ordentligt på spelarna bakom dem. Vi hade behövt att flera spelare gjorde lite mer poäng i de andra femmorna också. Jag ska inte skylla detta på de spelarna som vi saknat utan man spelar ju med de spelarna man har. Men vissa spelare har inte kommit upp i full poängnivå så vår second scoring var inte tillräckligt bra i år.

 

Vilka spelare tycker du har gjort störst framsteg under säsongen?

- Vi har ett par spelare som gjort stora framsteg men det har kommit lite i skymundan för att vi var uppskrivna och inte presterade efter förväntningarna. Men Madeleine Karlsson har tagit ett jättekliv i år som gjort att hon blivit uttagen till landslaget, väldigt välförtjänt. Hon har varit jättebra i år och hon har spelat både center och back och alltid varit bra när det behövts som mest i matcherna.

- Hanna Simonsson som alla spelare i Malmö vet hur viktig hon är för oss. Hon är en väldigt stark tvåväggscenter och städgumma i sin formation. Hon har fått vara skadefri vilket gjort att hon tagit ett stort kliv framåt.

- På slutet höjde sig Maja Mikaelsson väldigt mycket också. Hon har en enormt hög arbetskapacitet och är en krigande vänsterback men som vi även flyttat upp i anfallet när vi behövt att checka på motståndarna.

Hur ser det ut inför kommande säsong, är det några spelare som lämnar?

- Vi har ju gått ut med att Andrea Gämperli flyttar tillbaka till Schweiz och sedan kommer även Elin Johansson flytta till Kalmar, där hon fått jobb.

Hur ser det ut på värvningsfronten då?

- Vi har ett par spelare på gång in men det är inte så många i år vilket är skönt. Vi kommer inte behöva värva så många spelare i år och vi hoppas på att vi kommer få tillbaka en hel del spelare som varit skadade i år. Inka Lampinen, Frida Mainz Olsson, Silja Eskelinen och Johanna Ejdelind för att nämna några.

Vad är det för spelare som ni har på gång in då?

- Vi har gjort klart med en schweizisk spelare som vi kommer gå ut med snart. Det är ingen spelare som är en superstar just nu men hon är en otroligt spännande spelare som jag tror kommer göra en grymt bra säsong. Sedan pågår det lite andra samtal med spelare och så men de viktigaste värvningarna denna silly är som sagt att få tillbaka våra egna skadade spelare.

Vad kan vi förvänta oss av Malmö kommande säsong då?

- Förväntningarna på Malmö nästa säsong kommer vara att det är ett väldigt revanschsuget lag som kommer till spel. Vi kommer jobba hårt för att vissa att vi är ett bra lag och att vi kan ta tillvara på den utvecklingen med boll som vi haft men inte fått utdelning på den här säsongen. Hur långt det räcker tabellmässigt vet jag inte för vi jobbar inte med sådana mål. Men det är klart att vi prestations. Och resultatmässigt vill göra en bättre säsong än vad vi gjorde i år. Sedan hoppas jag verkligen att vi blir av med den här jäkla Corona-skiten.


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: