Foto: Albin Skur
SM-slutspel

Kommer Falun fortsätta spela Superfemman efter succén senast?

ANNONS

När Thomas Brottman kastade om i formationerna och bildade en nygammal superfemma senast ändrades hela matchbilden.

I tisdags tog Falun ledningen med 1-0 i semifinalserien mot Kalmarsund efter att man legat under med 1-4 och vänt till 7-6 i sudden. Första halvan av matchen var det ett väldigt sömnigt och uddlöst Falun som joggade omkring på banan och fyllde år. 

Något som fick coach Thomas Brottman att agera så han gick ner på folk och satte ihop en superfemma. Med sin fingertoppskänsla så kastade han om lite i formationerna och flyttade upp Rasmus Enström som forward tillsammans med Johan Samuelsson och Alexander Galante Carlström med backarna Emil Johansson och Emil Lundmark. Superfemmans effekt på matchen blev omedelbar och Falun blev ett helt annat lag. Rasmus Enström höjde sig flera nivåer och blev en avgörande faktor till vändningen. 

- Ja som du säger blir det skiftet matchavgörande, en ”Ralle” (Rasmus Enström) som är inne i matcher vinner matcher och det gjorde han idag. Han fick stångas med Kalmarsundsbackarna lite och han är bra på att suga in bollarna så att vi fick lite mer lugn och ro i anfallet och ett bättre tryck, sa Brottman till Innebandymagazinet efter matchen. 

Men trots den enorma succén med superfemman var han tveksam till att de skulle få fortsätta spela ihop under semifinalserien. 

- Jag får se hur jag gör. Dels väntar jag in besked på Jonas Adriansson hur det är med honom, dels måste jag se matchen igen och skapa mig en uppfattning innan jag bestämmer något inför nästa match. Men det är ju skönt att ha det kortet att ta till om det behövs att förända en matchbild. 

Veteranen och nyckelspelaren Adriansson fick vätska i knät efter kvartsfinalserien och har sedan dess rehabtränat, Men enligt Dalarnes Tidningar är Adriansson tillbaka i spel igen ikväll. Tidningen pratade med Brottman igår efter lagets träning och då kunde inte tränaren säga om Adrinassons comeback innebär att superfemman får fortsätta spela ihop. 

- "Adde" kommer gå in på back. Men jag är inte klar med hur jag ska göra med "Ralle". Jag får ta ett glas vin och fundera under kvällen, sa Brottman till Dalarnes Tidningar

En annan back som inte heller spelade i första semifinalen var Patrik Rokka som satt på bänken med överdragskläder hela matchen på grund av att han varit sjuk, dock inte Covid enligt Brottman. Rokka är nu frisk men han riskerar att få fortsätta nöta bänk.

- Han har varit sjuk rätt länge samtidigt som vi också har spelat rätt okej på slutet. Ett vinnande slutspelslag ska man inte ändra för mycket på, men jag ska fundera på det också, konstaterar Brottman. 

Om Falun kommer spela sin nygamla superfemma eller inte och om Rokka kommer få sitta på bänken eller inte får vi reda på ikväll klockan 18.00 då semifinal 2 drar igång i Guide Arena.   


TV: DIF-tränaren om mardrömmen i Stockholm

Djurgårdens tränare Mikael Öhman berättar om svårigheterna att bedriva innebandyverksamhet i huvudstaden.

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama

Den här artikeln handlar om: