Foto: Per Wiklund
SSL

Spets in ska hjälpa Sirius att ta ytterligare kliv

ANNONS

Sportchefen om jakten på drömvärvningen Amanda Delgado Johansson.

Det finns många ord som kan beskriva Sirius säsong i damernas SSL, ett ord kan vara succé. Laget tog sig till slutspel och man gjorde det med stor marginal. När tabellen var färdigräknad landade Sirius på en fjärdeplats i tabellen, högt över alla andras förväntningar. 

– Vi fick pusselbitar att falla på plats, säger Sirius sportchef Sara Orebrand till Innebandymagazinet.

I slutspel fick dock Sirius respass direkt. Laget stötte på Mora i kvarten och fick se sig besegrade med 3–1 i matcher.  

– Jag tycker att vi ger dem en match varje match, även de när vi förlorar, men jag kan bara gratulera Mora. De vann rättvist och vi gav dem en match på vägen. De har några spetspelare som avgör matcherna åt dem, till exempel Moa Gustavsson. Det var många som gjorde sitt första slutspel i vårt lag och nu har de fått göra det och nu ska vi se till att bli ännu starka nästa år och gå ännu längre. 

Spetsen i Mora var den största anledningen till att slutspelet tog slut i kvartsfinalen enligt Sara Orebrand och det är också det som Sirius behöver införskaffa. Ett riktigt spetsnamn som kopplas ihop med Sirius är landslagsstjärnan Amanda Delgado Johansson från Thorengruppen. 

– Jag tjatar på henne hela tiden och har gjort det i några år nu. Men det är klart att vi vill ha hem ”DJ” det är inget snack om det och det vet hon om. Jag tjatar som sagt på henne hela tiden och jag har sagt att jag ska tjata hål i huvudet på henne tills hon säger ja. Men det är där vi där, men det är klart att vi vill ha hem henne. 

En spelare som Amanda Delgado Johansson skulle vara just den spetsen som Sirius saknade mot Mora och enligt Sara Orebrand skulle värvningen av henne vara ett kvitto på att Sirius gjort någonting bra.  

– Det visar på att vi har gjort någonting väldigt bra i år och att vi vill vara med och vinna saker. En sån som ”DJ” skulle verkligen kunna gå in i vårt lag. Hon är spets, hon är rutin, hon är Uppsalatjej och hon har alla de bitarna vi vill addera. Självklart skulle det göra en jättestor skillnad och de signalerna vi skulle sända är att vi inte är nöjda med det vi gjort i år utan vi vill mer. 

Sirius vill bli ett lag att räkna med och Sara Orebrand kollar på offensiva krafter som kan förstärka laget inför kommande säsong. 

– Det är framförallt offensiva spelare som vi tror passar väldigt bra in i vårt lag som personer. För någonstans är vi väldigt noga med att vidhålla dynamiken. Det är fortfarande ett gäng personer och individer som ska göra det här ihop. Dels ska det vara väldigt skickliga spelare och sen ska de passa i laget också. Så spets framåt, offensiva spelare, som passar bra in i vårt spelsystem och i laget. 

Och där skulle Amanda Delgado Johansson passa rätt bra in?

– Hon skulle passa som handen i handsken, avslutar Sara Orebrand. 


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: