Kvalfinal 2: Hagunda-Warberg (0-1 i matcher)
Mattias Jansson och Alexander Johansson.
Foto: Helmut Subiabre
SSL-kval

Rond två i kvalfinalen: "Blir en liten match i matchen"

ANNONS

Warberg leder med 1-0 i matcher mot Hagunda – ikväll spelas rond två i Fyrishov.

Att Warberg skulle vinna hemma mot Hagunda senast sågs inte som någon större skräll, då samtliga experter spådde en jämn matchserie. Men att man skulle göra det med 10-4 överraskade nog en del, vilket inkluderar Warbergs-tränaren Anton Drake.

- Jag tror inte de gjorde sin bästa match för säsongen, de kommer höja sig markant till dagens match. 10-4 var inget vi hade förväntat oss på förhand, men jag är ganska övertygad över att de kommer höja sig ikväll. Så kan det bli i kval, att vi får stäm på våra grejer samtidigt som de inte får det. Jag drar inga stora växlar kring vilket typ av motstånd vi förväntade oss att möta. Det kommer bli en tuff match ikväll igen, säger han till Innebandymagazinet.

Hur ser du tillbaka på matchen som blev senast?

- Det var en match där siffrorna kanske blev större än var matchbilden var. Vi hade en högre effektivitet samtidigt som vi stängde ner vårat försvarsspel ganska bra under vissa stunder. Så matchbilden var kanske inte 10-4, men vi är väldigt nöjda att få med oss det.

När vi ringer upp honom sitter han i en buss som är i Mariestad, och resan landar i klassisk innebandymark då matchen spelas i Fyrishov. 

- Det var längesedan jag var i Fyrishov faktiskt. Jag har aldrig spelat match själv där, jag har bara sett matcher när Storvreta har spelat exempelvis. Så jag har inga erfarenheter alls av spel där, så det ska bli kul att komma till klassisk innebandymark som du säger. 

Vad kommer vi få se för match ikväll, tror du?

- Båda lagen har tittat på vad man kan göra annorlunda sett till första matchen. Hagunda vill hitta ett sätt att vinna matchen på, precis som vi gjorde senast. Det blir en liten match i matchen, vilket lag som lyckas vrida på sitt spel och träffa bäst med lagens förutsättningar. Vi tror på en ganska liknande matchbild där vi kommer ha förhållandevis mycket boll samtidigt som Hagunda har kortare anfall och går mer rakt på mål. 

Efter söndagens match mellan lagen fick Hagunda-stjärnan Patrik Jansson frågan om vad man behövde göra annorlunda för att nästa match skulle sluta med lyckligare utfall sett ur Hagundas målvakt.

- Vi behöver skjuta högt på målvakten. Han ligger ju längs marken hela tiden. Vi ska vinkla up dem och sätta dem i nättaket, sa han då och refererade till storspelande målvakten Adrian Kodelja.

Har ni sagt åt Kodelja att stå upp i dagens match nu när Jansson avslöjat sina planer?

- Om det vore så enkelt att skjuta högt eller lågt…Adrian är extremt stabil i målet och gjorde en jättebra match senast, så det är inget vi lagt fokus på (skratt). 

Warberg kommer med en skadefri trupp till matchen som startar kl 19.30 ikväll.


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Den här artikeln handlar om: