Semifinal: Mullsjö-Storvreta (0-1 i matcher)
Daniel Gidske anser att Storvreta var mer dominanta förr.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Nu vill Mullsjö ta sista steget: "Väldigt tydligt från vår sida"

ANNONS

Utmanarna Mullsjö vill bli guldkandidater – en gång för alla.

Storvreta- och Falun-dominansen i svensk innebandy har varit lika väldokumenterad som den har varit påtaglig. Få lag har kunnat hota och slå sig in bland jättarna uppe i toppen, även om både Linköping och Växjö spelat SM-final för inte så många år sedan.

Kalmarsund har rent tabellmässigt slagit sig in där i år genom sin andraplats, och ett lag som Mullsjö har sedan länge haft de ambitionerna. Man har slutat trea ett par gånger man i de tre senaste slutspelen har det tagit slut i semifinalerna.

Att slå Storvreta eller Falun i en semifinal har närmast varit ett krav för att kunna gå till final, och nu har Mullsjö chansen då man möter just Storvreta i årets semifinal.

- Absolut. I flera år har vi sagt att vi vill ta steget från att vara ett slutspelslag till att bli ett topp 4-lag. Nu vill vi gå hela vägen, det är det vi strävar efter, och som du säger så är det Storvreta eller Falun man behöver slå om man tittar på historiken, säger Mullsjö-veteranen Daniel Gidske till Innebandymagazinet. 

- Det är väldigt tydligt från vår sida – vi behöver slå en av dem för att nå en finalplats. Det är så det ser ut just nu och det är vi medvetna om. Det brukar vara fantastiskt roliga matcher mot både Storvreta och Falun, det är något som vi gillar.

Faluns säsong har lämnat en del att önska jämfört med vad som brukar förväntas av dem, även om laget i allra högsta grad är med och slåss om guldet. Storvreta har däremot presterat ungefär som man brukar rent historiskt, men Gidske tycker inte heller de är vad de än gång var.

-  Det är klart att Storvreta är ett bra lag, de vann ju serien. Sen vann vi båda matcherna mot dem det här året, i seriespelet. Vi vet att vi har nycklar för att lösa deras spel också. Men det är inte riktigt samma Storvreta som det har varit tidigare, så är min känsla i alla fall.

På vilket sätt är det inte samma Storvreta?

- Både Falun och Storvreta har var varit mer dominerande än vad de är nu, i mina ögon. Vi ser att både vi och Kalmarsund framförallt är närmare än någon kanske har varit innan. Vi känner att vi har alla möjligheter att ta den här matchserien men det är upp till oss – vi måste leverera bra innebandy och hålla en högre nivå för att lösa det. Annars kommer de straffa oss. Så känslan är att det är upp till oss.

Mullsjö har slagit Storvreta vid båda tillfällena i grundserien, men i semifinal ett fick man stryk med 10-5 uppe i Uppsala. En match som lämnade mycket att önska ur Mullsjö-ögon.

- Det ska bli kul att köra igen, framförallt att spela hemma – det känns som vi har en bra trygghet på hemmaplan. Jag tror alla känner att vi inte riktigt kommer upp i första matchen. Vi får komma ut starkare idag helt enkelt.

Vad blir nycklarna till att vinna ikväll?

- Jag tror väldigt mycket handlar om oss. Vi måste upp i den nivån vi kan spela på och gör vi det så tror jag vi kommer vinna. Som sagt, vi kom inte upp i den nivån vi vill hålla och har haft under slutspelet här i övrigt, och då blir det som det blir. Sen tycker jag inte heller att Storvreta gör någon bra match. Det är första matchen och vi känner lite på varandra, nu är det bara att släppa det och gå vidare. Vi behöver vinna hemma, så är det, och förhoppningsvis så kommer vi göra det.

Ni är ett av få lag som besegrat Storvreta den här säsongen – två gånger dessutom. Hur vinner man mot dem?

- Vi har en bra känsla mot Storvreta och det har vi haft under flera säsonger. Sen är det klart att det är bra lag, så vi måste spela bra innebandy. Känslan i truppen är jättebra och vi har en stor tro på att vi kommer lösa det här. Nycklarna blir att komma upp i tempot från första matchen, det var inget jättetempo över 60 minuter. Det var väl ingen slutspelsmatch i det avseendet. Så där behöver vi ändra lite, sne får vi se vad coacherna har bestämt här på matchgenomgången. Men tempot måste upp och vi måste ha en mycket bättre aggressivitet kontra första matchen. 

Matchen börjar klockan 18.30 ikväll.


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: