Semifinal: Pixbo-Endre
Endre IF.
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Endre-tränaren inför semin: "Kommer krävas att spela med mycket folk"

ANNONS

Joakim Sjöstrand berättar om förutsättningarna inför semifinalerna mot Pixbo.

I morgon spelas match ett i semfinalserien mellan SSL-tvåan Pixbo Wallenstam och trean Endre. Båda lagen gick rent i kvarten – Pixbo slog ut Västerås Rönnby medan Endre städade av Täby.

Grundseriens båda möten mellan lagen slutade med sex poäng till Pixbo. Faktum är att Mölnlycke-laget var det enda laget som nollade Endre i serien, så nya huvudtränaren Joakim Sjöstrand har full respekt för kommande motståndare.

- Vi behöver vara noggranna. Pixbo är ett lag som har fart under fötterna men framförallt fart på bollen, ett ständigt hot framåt. Är vi noggrant i vårat försvarsspel så minimerar vi ytorna för dem. Samt att vi vill ha bollen så mycket som möjligt, precis som i hela säsongen: Vi är bäst när vi har bollen, det tycker vi är roligare också, säger han till Endres Twitter-kanal.

Pixbo har flera spelare i fin form: Offensivt hotar spelare som Eliska Krupnova, Cajsa Elm och Emma Stenberg med flera, och bakåt ska motståndarna försöka ta sig förbi både världsbacken Ida Sundberg och målvakten Lara Heini, men Endre kommer inte lägga överdrivet mycket fokus på sina motståndare ur det perspektivet.

- Inte mer än att vi känner till deras styrkor, och ungefär hur de vill spela. Nu flyttade de runt lite spelare i kvartsfinalserien. Vi vet vad de är bra på men kommer inte sikta på att matcha något särskilt, till att börja med.

Endre har inget pjåkigt lag de heller, direkt. Man har haft lyxen att gå runt på tre femmor och så kommer det förbli mot Pixbo.

- Ja, det kommer krävas att spela med mycket folk. Det har vi också. Med så tätt matchschema behöver vi utnyttja alla krafter vi har.

Sjöstrand berättar också att skadeläget är detsamma som inför kvartsfinalen, där både Ebba Bognesand och nyopererade Corin Rüttiman saknas. 

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: