#ibsilly
Cecilia Habib Westh och Amanda Ahola.
Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Duon förlänger med Warberg

ANNONS

Warberg presenterar två viktiga kontraktsförlängningar inför kommande säsong.

Efter att ha varit indragna i bottenstriden de senaste åren så gjorde Warberg ett litet lyft i tabellen den här säsongen, och utmanade om en plats i slutspelet ända in i det sista.

Man har redan lyckats förlänga kontraktet med stjärnor som Sandra Hawerman och Hanna Nilsson, och nu presenterar man två glada #ibsilly-nyheter inför kommande säsong.

Det är den rutinerade duon Amanda Ahola (snart 25 år) och Cecilia Habib Westh (26 år) som skrivit på för en respektive två säsonger till hos hallänningarna.

- Det känns jättebra att två så pass rutinerade spelare väljer att fortsätta sin innebandykarriär hos oss. Amanda är en stor pådrivare för laget i och med sitt sätt att agera i spelet. Cecilia besitter, förutom sina innebandyfärdigheter, även viktiga ledaregenskaper. De är därför på olika sätt väldigt viktiga spelare för oss, säger klubbchefen Emil Risberg till lagets hemsida.

Stockholmaren Ahola har bland annat spelat SM-final med Mora och noterats för 14 U19-landskamper. Backen kom från Tyresö Trollbäcken för fyra säsonger sedan.

- Det var mycket tankar som cirkulerade i huvudet innan jag kom till ett definitivt beslut att jag skulle stanna. Men nu med papperna påskrivna så känns det inget annat än rätt. Jag har nu bott här nere i fyra år och Varberg är mitt hem nu, säger hon till hemsidan och fortsätter:

- Jag trivs väldigt bra i staden och har ett jobb som jag tycker om. Sedan är Warberg en familjär förening, för mig som spelare är det guldvärt att få vara en del av. Ytterligare en anledning att stanna var att jag vill få spela framför vår fina publik igen, och jag hoppas att de får vara med live under fortsättningen av vår resa nästa säsong.

Habib Westh, fostrad i IBK Lockerud Mariestad, har även hon en SM-final på meritlistan, då hon ställdes mot just Aholas Mora, då i Pixbo-dressen.

- Det var inga tvivel överhuvudtaget från min sida. Jag är övertygad att vi har så mycket mer att ge, vi är inte alls färdiga med det vi påbörjat ihop. Mitt första år i föreningen har flugit förbi och jag känner mig inte alls färdig ännu. Det var ett solklart beslut för mig att stanna, säger Habib Westh. 



TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: