#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Sirius gör två meriterade värvningar till nästa säsong

ANNONS

SSL-lagets tredje och fjärde nyförvärv är två landslagsmän.

I slutet av november förra året värvade Sirius den schweiziska landslagsbacken Luca Graf, tillika lagkapten i landslaget. Han lånades in från Zug och hann spela tre matcher innan han återvände.

Enligt uppgifter till Innebandymagazinet kommer Luca Graf återvända till Sirius inför kommande säsong, den här gången permanent. Han har tidigare placerats i Mullsjö, men kommer alltså åter att bära den blåsvarta tröjan.

Även forwarden Claudio Mutter ska vara klar för Sirius. Han har representerat det schweiziska landslaget, dock inte i något VM. I år gjorde han 15 poäng på 21 matcher i Wiler-Ersigen som just nu spelar semifinal i NLA.

Sportexpressen har tidigare skrivit att duon är nära Sirius, men nu ska värvningarna ha rotts i hamn.

Sirius har sedan tidigare presenterat två nya namn inför årets säsong: Forwarden Max Jajke från juniorlaget samt inlånade Storvreta-målvakten Jacob Pettersson, som nu ansluter permanent.

Uppdaterad: Sirius har bekräftat Innebandymagazinet uppgifter i alla fall angående Mutter. På sin Facebooksida skriver Sirius så här om värvningen:

- Claudio är en rapp, positioneringssäker och tänkande tvåvägscenter som trots sin unga ålder har samlat på sig en stor erfarenhetsbank med slutspelsrutin och landslagsmeriter. Han har vunnit mästerskap i Schweiz och spelat stora matcher, såväl nationellt som internationellt. Han kommer till Sverige med sikte på att skapa sig bra förutsättningar att slå sig in i den Schweiziska VM-truppen, detta samtidigt som han hjälper oss i vår strävan att över tid skapa en framgångsrik och vinnande kultur i Sirius. Vi tycker dessutom att han har ytterligare uppsidor i sitt spel med boll, där vi tror att han har potential att bli en stor poängspelare för oss.


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: