Foto: Per Wiklund
Superligan

Nackaspelare är heta villebråd på sillymarknaden

ANNONS

Nacka Wallenstams tränare Figge Olsson summerar säsongen och blickar framåt.

Nacka Wallenstam har precis avslutat sin andra säsong i Svenska Superligan och precis som första säsongen var man med och slogs om den sista slutspelsplatsen. Förra säsongen stoppade pandemin deras chanser att nå slutspelet och i år stoppade en nattsvart svacka deras chanser att nå slutspelet och de slutade nia på 30 poäng.

- Det är en svåranalyserad säsong. Vi hade en riktig svacka innan jul där vi tappade en hel del poäng som vi borde tagit. Det var där vi spelade bort våra chanser till slutspel. Vi hade många ny spelare i år och det påverkar så klart resultatet också. Men det som gjorde att vi hamnade i svackan var att vi började tvivla på att vi inte kunde göra vår grej. Så vi fick ta hjälp av vår mentala coach Kalle (Karl Andrén) så vi plockade in honom i båset på slutet för att komma till rätta med det, säger tränare Fredrik ”Figge” Olsson till Innebandymagazinet.

Varför började ni tvivla på er grej då?

- Vi förlorade en match som vi borde vunnit och då började vi fundera, sedan förlorade vi nästa och då började man fundera ännu mer och till slut hamnade vi i en ond spiral. Det blev jäkligt meckigt att ta sig ur det men vi lyckades till slut och vi avslutade väldigt starkt. Uppenbarligen så är det så att ju mer man tror på det ju mer får man marginalerna med sig på sin sida. 

Vad måste ni göra för att ta nästa steg för att bli ett slutspelslag?

- Jag har alltid sagt att det räcker med 30 poäng för att gå till slutspel men det gjorde det ju inte i år. Så nästa år måste vi väl ta 35 då, haha. Vi behöver bli jämnare under säsongen, första året tog vi 17 poäng fram till jul och tio poäng efter. I år tog vi tio poäng fram till jul och 20 efter. Så vi måste jämna ut det och prestera bättre över en hel säsong.

Vilken spelare i Nacka har gjort störst framsteg under säsongen?

- Daniela Westerlund var ju ny för säsongen så hon har ju inte gjort några framsteg men hon har varit väldigt bra. Men Hanna Berg gjorde sin bästa säsong någonsin så jag säger att hon är den spelaren som gjorde mest framsteg under den gånga säsongen.

Om vi lämnar årets säsong och blickar framåt, hur ser det ut med truppen har ni några spelare som är på väg att lämna?

- Vi har ingen som sagt att de kommer lämna än så länge men jag misstänker att vi kommer tappa ett par spelare som är missnöjda med sin speltid. Thorengruppen drar ju i Mathilda Ekenlinde så vi får se hur det går där. Men det är många lag som drar i många av våra spelare, förra säsongen blev jag knappt kontaktat av någon men i år har halva SSL ringt och vill kontakta halva vår trupp.

Några spelare på gång in då?

- Det blir en svår silly med tanke på att man inte sett så många spelare i Allsvenskan och de bra spelarna har redan blivit uppflyttade. Så det finns inte så många att värva men vi pratar med ett par guldkorn i alla fall.

Så är det allsvenska spelare ni letar efter i första hand?

- Nja, det vet jag inte. Vi har dialog med ett par i Allsvenskan och jag vet att vi även ställt frågan till några SSL-spelare också. Men jag har inte full koll utan du får ta ett snack med vår sportchef om det där. Han är den som har bäst koll.

 

Vad kan vi förvänta oss av Nacka kommande säsong, blir det tredje gången gillt?

- Det är svårtippat redan nu eftersom man inte vet hur lagen kommer se ut kommande säsong. Om alla ryktena stämmer så ser ju Falun ut att bli väldigt konkurrenskraftiga samtidigt som Endre kommer få det kämpigt och Mora ännu kämpigare. Det är ju två topplag som sägs tappa flera spelare så serien kanske blir ännu tightare nästa säsong. Så jag säger att det kommer bli en sjukt jämn serie där vi verkligen får kriga för att ta oss till slutspel. Men jag hoppas att vi gör en jämnare prestation över säsongen och tar en slutspelsplats med god marginal.     


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: