#ibsilly
Johan Kihlblom blir ny tränare i Mullsjö.
Foto: Richard Axell, mullsjoais.se
Superligan

Klart: Han blir ny tränare i Mullsjö

ANNONS

Skriver treårskontrakt med rivalens tränare: "Han har hela tiden varit vårt huvudspår".

Mullsjö-profilen Johan Kihlblom har varit tränare i klubben i olika former genom åren, men till nästa säsong får han huvudansvaret hos västgötarna. Kihlblom, som skrivit på ett treårskontrakt, har också spelat i Mullsjö. Närmast kommer han ifrån Fagerhult Habo, där han ledde laget till SSL-uppflyttning sitt första år, innan man åkte ur den här säsongen.

- Johan har hela tiden varit vårt huvudspår. Vi känner varandra såklart väl och han står för precis det vi vill stå för i framtiden. Han är redo att axla ansvaret som huvudansvarig för ett SM-medaljlag, säger sportchefen Jesper Axell i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Fagerhult åkte ur så spelade man en väldigt offensiv innebandy, något som vanligtvis inte förknippas med nykomlingar. Man gjorde exempelvis fler mål (170) än slutspelslagen Växjö, Helsingborg och Linköping, samtidigt som man släppte in överlägset flest (263).

- Mullsjö AIS vill vara en förening som vinner matcher men som också gör det på ett fartfyllt sätt som utvecklar spelare, därför är tre år med Johan en långsiktig satsning på att bygga upp någonting med honom som arkitekt, säger Jesper Axell och fortsätter:

- Dessutom får man leta länge för att hitta en lika hängiven och dedikerad tränare som Johan. Han lägger ner mer tid på sin innebandy och sitt lag och har mer koll på innebandyn i Sverige och världen än de flesta andra man stött på.

 Johan Kihlbom själv:

- För mig är det viktigt att vi är trogna klubbens identitet och att vi symboliserar det som gör klubben unik i mina ögon: gemenskapen, framåtandan och stoltheten. För mig belyser värdeorden allt det som gör oss starka. Alla i och runtomkring klubben skapar tillsammans en otrolig energi och den ska vi kanalisera genom att vara ett lag som våra supportrar känner en stor stolthet över. Vi ska vara ett hårt arbetande kollektiv som spelar med mycket energi och känslor och som visar en stolthet över att representera Mullsjö AIS. Det är det absolut viktigaste för mig. 

- Rent spelmässigt vill jag att vi ska bygga vidare på de fundament som årets ledarstab har byggt upp på ett bra sätt, med en ramstark defensiv och vassa omställningar i spetsen. Sedan ska vi utveckla delar i spelet för att fortsätta vara ett offensivt och attackerande lag som spelar med hög intensitet och styr vårt eget öde genom att ta kommandot och driva spelet i matcherna”, kommenterar den nya huvudtränaren.

Mullsjö har haft en ganska så stor ruljans på tränare de senaste åren. Andreas Hedlund inledde säsongen som huvudtränare för laget men klev av i slutet av oktober av personliga skäl. 

Alexander Bergström, Andreas Elf och Johan Nygårdh har lett laget under slutdelen av säsongen, och klubben skriver i sitt pressmeddelande att man arbetar på hur tränarstaben kommer se ut i övrigt. Just nu deltar Mullsjö i semifinal-serie mot Storvreta, där man förlorade den första matchen i måndags.

Foto i sociala medier och på startsidan: FBC Kalmarsund


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: