Kalmarsund-Falun 6-7 sd (0-1 i matcher)
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Galant vändning av Falun mot Kalmarsund

ANNONS

Falun vände 1-4 underläge till en 7-6 seger i sudden mot Kalmarsund i första semifinalen.

Falun besegrade Kalmarsund i den första semifinalmatchen på bortaplan efter en taktisk förändring, en pånyttfödd storstjärna som förändrade matchbilden och en pålitlig matchvinnare. Men det var hemmalaget som började bäst och ledde med hela 4-1 efter halva matchen.  

- Första trettio är ganska så dålig från vår sida och Kalmarsund fick styra händelserna. Sedan gör vi lite justeringar och omkastningar i formationerna och då fick vi ordning på det. Vi fick lite längre anfall och bättre struktur på allt, säger Thomas Brottman till Innebandymagazinet.

Sveriges blivande förbundskapten hade verkligen packat ner fingertoppskänslan och fått med sig den ner till Kalmar. I mitten av andra perioden så gick han ner på folk och kastade om lite i formationerna och flyttade upp Rasmus Enström som forward tillsammans med Johan Samuelsson och Alexander Galante Carlström med backarna Emil Johansson och Emil Lundmark. Superfemmans effekt på matchen blev omedelbar och Falun blev ett helt annat lag.

- Ja som du säger blir det skiftet matchavgörande, en ”Ralle” (Rasmus Enström) som är inne i matcher vinner matcher och det gjorde han idag. Han fick stångas med Kalmarsundsbackarna lite och han är bra på att suga in bollarna så att vi fick lite mer lugn och ro i anfallet och ett bättre tryck.

Men trots succén med superfemman så är det inte säkert att de får spela ihop igen nästa match.  

- Jag får se hur jag gör. Dels väntar jag in besked på Adriansson hur det är med honom, dels måste jag se matchen igen och skapa mig en uppfattning innan jag bestämmer något inför nästa match. Men det är ju skönt att ha det kortet att ta till om det behövs att förända en matchbild.

Veteranen och nyckelspelaren Jonas Adriansson dras med en skada från kvartsfinalserien men är på väg tillbaka i spel igen.  

- Det är hans gamla knä som spökar och han fick vätska i knät efter kvartsfinalserien. Vi ville inte chansa så här tidigt i matchserien utan han får fortsätta att rehaba men det blir bättre för varje dag.

En annan spelare som inte heller var med idag var Patrik Rokka, han fanns dock med på bänken men spelade inget.

- Han har varit sjuk, men inte i Covid. Han är testad och så men han har varit hängig och han har inte tränat en enda träning efter kvartsfinalen.

Vinsten och upphämtningen till trots så är det inga större glädjeyttringar hos coach Brottman utan han är noga med att påpeka att Falun har inte vunnit något än och det kommer att bli en lång och tuff semifinalserie.

- Vi har inte vunnit något utan det står 0-0 fortfarande men vi har tagit över hemmafördelen. Men så som matchen blev är det såklart viktigt för vår karaktär i laget att vi kan hämta ikapp och vinna. Men i semifinalserien har det inte hänt så mycket mer än att vi tagit över hemmaplansfördelen.

Falun har i alla fall tagit kommandot över den här matchserien och förutom en god portion självförtroende kan dalmasarna även ta med sig att målkungen Alexander Galante Carlström, som vunnit skytteligan tre år i rad i grundserien, har prickat in storformen. Han bjöd på ett hattrick när han punkterade matchen i sudden.


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: