Krönika
Magnus Fredriksson: "Ju mer vi försöker undvika att tänka negativt desto svårare blir det."
Foto: Per Wiklund
Krönika
Fredriksson: "Hur intresserade är ni av positiva nyheter?"
ANNONS

Krönika: "Tillsammans tog vi oss igenom vintern – nu finns mycket att se fram emot"

Äntligen är vi inne i slutfasen av denna märkliga säsong, nu ska medaljerna snart delas ut och fyra lag slåss om två platser i världens bästa ligor. Det är alltså hopp om bättre tider.

Ju mer vi försöker undvika att tänka negativt desto svårare blir det. Men jag väljer att vara positiv för det innebär att jag tillhör dem som vill vara det och det betyder att jag är anpassningsbar i mitt sinne.

Det skrivs för få positiva nyheter, att det letas efter negativa tankar och åsikter. Själv tycker jag dock att vi skriver många nyheter av positiv karaktär. Vi sätter innebandyn i främsta rummet och ser positivt på vår omgivning.

Men man kan samtidigt ställa sig frågan hur intresserade ni är av positiva nyheter. För ett tag sedan skrev jag en artikel om att antalet spelare utomlands ökar efter lyckade internationella aktioner och att avslöjade både Norge och Danmark exempelvis nått nya rekordhöjder.

Det blev en av förra årets minst lästa artiklar. Det finns ytterligare artiklar av positiv karaktär som inte blir några klickbomber. Varför är det så? 

Jag är inte ensam om att längta efter den dag då innebandy återigen blir innebandy och inte "idrottsverksamhet" i händerna på en myndighet.

När får matcher börja spelas, när får alla vi drygt 120 000 tävlingsspelare i innebandy återigen börja träna och spela matcher igen? 

Vi måste väl tro att detta sker igen efter sommaren. Att vi i augusti får komma igång igen på allvar. Hade det varit en vanlig säsong så hade det varit många spelare som just nu varit rejält trötta på innebandy. Det brukar låta så på många håll i april månad över hela Sverige. Istället är vi ett helt folk som spelar padel och får vänta på suget efter innebandy. Jag vågar lova att vi inte behöver vara oroliga för att suget kommer tillbaka.

När jag tog upp klubban i förra veckan och kände på klubban i en sporthall precis innan sonens träning så insåg jag att det var lika kul som innan att hänga ett skott i nättaket. Om jag känner så är jag ganska säker på att alla andra också känner så.

Det var varit en enorm utmaning för landets alla spelare och tränare inom svensk innebandy. Framförallt har januari, februari och mars varit tunga. Att inte få vika helgerna åt matchspel och liknande har varit tufft mentalt men nu har vi tagit oss igenom detta. 

Nu är det vår och vi är ett steg närmare nästa säsong. Nu ska bara de bästa lagen i Sverige göra upp om SM-guldet och ytterligare två lag nå SSL så kan vi kyssa säsongen 2020/21 hejdå för all framtid.

Vi tog oss igenom denna tuffa vinter tillsammans. Nu tycker jag vi ska njuta att vi har något fantastiskt att se fram emot och snacka om hur laddade vi alla kommer vara när vi får stiga in i hallarna på allvar igen efter sommaren!


TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Den här artikeln handlar om: