Allsvenskans bästa tränare
Mikael Öhman ihop med fotbollstränaren Özcan Melkemichel, som också tränat Djurgården.
Foto: Privat
Allsvenskan norra

Lista: Bästa tränarna i Allsvenskan Norra 2020/21

ANNONS

Tränarna har sagt sitt! Här är de bästa tränarna från säsongen som gått i Allsvenskan Norra.

För sjunde året i rad har huvudtränarna fått möjlighet att rösta fram säsongens bästa spelare och tränare i landets näst högsta division, Allsvenskan Norra och Allsvenskan Södra. 

Kategorierna är Årets målvakt, Årets back, Årets center, Årets forward, Årets tränare och - nytt för i år - Årets rookie. 

Nedan finner du listan på de 5 bästa tränarna i Allsvenskan Norra 2020/21, framröstad av just tränarna.

1. Mikael Öhman, Djurgårdens IF IBS

Djurgården är laget som har gått från frågetecken inför säsongen till utropstecken efter säsongen de senaste åren. Den kanske största anledningen till succén är Micke Öhman som har byggt ihop laget och fått alla att dra åt samma håll med stort hjärta för Djurgården. I år breddade man laget, värvade smart och har hittat en spännande rollfördelning där många fler än de ”vanliga” stjärnorna har bidragit till seriesegern. Har hittat olika sätt att vinna, både genom tidiga ryck och att komma tillbaka i matcherna.

2. Henrik Lorendal, AIK IBF

3. Jonny Lindström, Salems IF

4. Christoffer Lindberg, Visby IBK

5. Magnus Adolfsson, Hagunda IF

Tidigare vinnare:

2019/20: Andreas Briselius

2018/19: Fredrik Holmgren/John Edström

2017/18: Mårten Pederson

Det känns ju extra bra när det är tränarna som röstat fram detta, vi lever ju i samma värld. När jag kom tillbaka till Djurgården så bestämde vi oss för att göra ett seriöst försök att bli bäst i Stockholm, det har slagit väl ut. Vi anlitade en jätte duktig fystränare, Robin Udrup som har hjälpt laget framåt, han har också fått gruppen att förstå hur viktigt det är att vara bra tränad så att de orkar med mina önskemål om spelets ide. Detta är en utmärkelse som jag uppskattar mycket, jag vill passa på att tacka mina konkurrerande tränare. Det är de som drivit mig framåt då jag gärna vill bli bättre hela tiden, Säger Öhman till Innebandymagazinet om utmärkelsen.

Vad tycker du själv om din prestation denna säsong?

- Min säsong tillsammans med övriga i staben har varit jätte bra. Vår målsättning i DIF var glasklar, säkra kontraktet, vinna serien, gå till kval, vinna DM (regerande mästare) Bäst i huvudstaden. Det är ju lättare när allt går bra såklart. Från första startmötet så har vi jobbat för att killarna ska få det så bra som möjligt denna säsong. Allt från materiellare till naprapat, Salming Gatorade med mera.


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: