Norra Allsvenskan
Här räddar Beckius den omdiskuterade zorrostraffen.
Foto: Nobbes Djurgårdsbilder
Allsvenskan norra

Norras bästa målvakt: "ett kvitto på att jag presterat bra"

ANNONS

Tränarna har sagt sitt! Här är de bästa målvakterna från säsongen som gått i Allsvenskan Norra.

För sjunde året i rad har huvudtränarna fått möjlighet att rösta fram säsongens bästa spelare och tränare i landets näst högsta division, Allsvenskan Norra och Allsvenskan Södra. 

Kategorierna är Årets målvakt, Årets back, Årets center, Årets forward, Årets tränare och - nytt för i år - Årets rookie. 

Nedan finner du listan på de 5 bästa målvakterna i Allsvenskan Norra 2020/21, framröstad av tränarna.

1. Andreas Beckius, Djurgårdens IF IBS

Djurgården var det enda laget som släppte in under 100 mål i serien och Andreas Beckius var ensam om att noteras för över 80 i räddningsprocent av de målvakter som fått minst 400 skott mot sig. Rutinerade Beckius har verkligen gjort en fantastisk säsong och kombinerat en jämnhet med att göra de mest spektakulära räddningarna, inte minst på en viss zorrostraff som blev säsongens mest sedda innebandyklipp. Det här var 31-åringens fjärde raka säsong i Djurgården och han har blivit bättre för varje år som gått.

2. Rasmus Ekström, Visby IBK

3. Lucas Orrmo, Salems IF

4. Wiktor Åkerstedt, Strängnäs IBK

5. Felix Andersson, Gävle GIK

2019/20: Wiktor Åkerstedt

2018/19: Hampus Bodin

2017/18: Lucas Orrmo

2016/17: Tobias Steineck

2015/16: Stefan Willén

2014/15: Tobias Steineck

Självklart jättekul när man uppmärksammas och blir framröstad och med tanke på att det är tränare som röstat så är det ett kvitto på att jag presterat bra i många matcher, säger Beckius till Innebandymagazinet om utmärkelsen.

Vad tycker du själv om din prestation den här säsongen?

- Kan inte summera säsongen riktigt än då utgången i play off 2 är helt avgörande. Men kollar man grundserien och play off 1 så har jag hittills kunnat hålla en hög lägsta nivå med bara någon enstaka match där jag inte kommit upp i nivå. Detta tack vare ett tajt samspel för att sätta ett försvarsspel där alla spelare agerar lika i specifika situationer. 


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: