Allsvenskans bästa spelare
Allsvenskan norra

Årets rookie i Allsvenskan: "Nästan lite chockad"

ANNONS

Tränarna har sagt sitt! Här är årets bästa rookies från säsongen som gått i Allsvenskan Norra.

För sjunde året i rad har huvudtränarna fått möjlighet att rösta fram säsongens bästa spelare och tränare i landets näst högsta division, Allsvenskan Norra och Allsvenskan Södra. 

Kategorierna är Årets målvakt, Årets back, Årets center, Årets forward, Årets tränare och - nytt för i år - Årets rookie. 

Nedan finner du listan de 5 bästa rookies i Allsvenskan Norra 2020/21, framröstad av tränarna.

1. Filip Rönnkvist, Täby FC

En prestigevärvning av nykomlingen Täby inför säsongen och har av många ansetts som en av Stockholmsinnebandyns stora framtidsnamn. Förväntningarna var höga och ändå överträffade han dem - 21-åringen vann interna poängligan i Täby med 20 mål och 17 assists och gjorde stort avtryck i spelet med sin fina teknik, räckvidd och sitt fruktade skott. Han är allround i sitt spel och kombinerar storlek med högt tempo.

2. Alexander Dahlberg, Djurgårdens IF IBS

3. Oscar Magnusson, Visby IBK

4. Ahmad Dakhallah, Salems IF

5. Jesper Lagemyr, Salems IF

- Tack så mycket! Det känns ju väldigt roligt att man blivit fram röstad till den utmärkelsen, nästan lite chockad med tanke på hur många andra bra spelare det finns, säger Rönnkvist till Innebandymagazinet om utmärkelsen.

Vad tycker du om din egen prestation den här säsongen?

- Hur summer jag min egen säsong, den har varit både upp och ner. Första året i allsvenska för min del, var väl på tiden att jag testa på det. vi har gått dåligt som lag, vilket har varit väldigt frustrerande. Skönt att vi får en ny chans nästa år. Det har ändå gått ganska bra för mig, fick en bra start borta mot Tullinge, sen var det det bara att fortsätta försöka hålla samma nivå, får även tacka Marcus Ström som öst in mål på mina passar.



TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta Målfest när RA19 krossade Täby FC i Rosershallen Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: