Allsvenskans bästa spelare
Patrik Kareliusson.
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Bästa centern i allsvenskan för andra gången

ANNONS

Tränarna har sagt sitt! Här är de bästa centrarna från säsongen som gått i Allsvenskan Norra.

För sjunde året i rad har huvudtränarna fått möjlighet att rösta fram säsongens bästa spelare och tränare i landets näst högsta division, Allsvenskan Norra och Allsvenskan Södra. 

Kategorierna är Årets målvakt, Årets back, Årets center, Årets forward, Årets tränare och - nytt för i år - Årets rookie. 

Nedan finner du listan på de 5 bästa centrarna i Allsvenskan Norra 2020/21, framröstad av tränarna.

1. Patrik Kareliusson, Djurgårdens IF IBS

Får tillbaka utmärkelsen efter att Tullinges Anton Andersin prenumererat på den två år i rad. Det här blir andra gången som Kareliusson utses till bästa center i serien och han har varit en stjärnspelare i Allsvenskan sedan han anslöt till Djurgården för sju år sedan. Den estländske landslagsmannen har en unik blick för spelet och en bollkänsla av en annan värld. Hittas ständigt högt upp i poängligorna och i år stod han för 30 mål och 27 assists, vilket starkt bidrog till Djurgårdens serieseger.

2. Albin Lundell, Visby IBK

3. Helmer Hernegran, Bele Barkarby IF IBF

4. Philip Blyberg, Bele Barkarby IF IBF

5. Niklas Ohlström, Salems IF

Tidigare vinnare:

2019/20: Anton Andersin

2018/19: Anton Andersin

2017/18: Patrik Kareliusson

2016/17: Alexander Larsson

2015/16: Markus Khan

2014/15: Alexander Larsson

Självklart roligt att min typ av spelstil, sätt att spela innebandy på uppskattas. Har väl inte direkt den ”moderna” spelstilen. Samtidigt får man tacka medspelare och kanske framförallt backparet Daniel Kügerl och Johan Kapple som backar upp för mig när man går på lite offensivare räder ihop med Patrik Schantz, säger Kareliusson till Innebandymagazinet om utmärkelsen.

Vad tycker du själv om din prestation den här säsongen?

- Säsongen så här långt får väl summeras både bra och dålig. Mitt mål inför säsongen var att hjälpa Patrik Schantz att vinna poängligan. Det misslyckades jag med och tar helt på mig den andraplatsen som borde varit en första. Samtidigt så vann laget serien, det är alltid kul. Tror det är 7 eller 8 år sen som vi gjorde det i DIF.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: