Allsvenskans bästa spelare
Erik Oweling (nummer 70) – Allsvenskan Norras bästa back.
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Backgiganten växt in i säsongen - "klubban var väldigt sval fram till jul"

ANNONS

Tränarna har sagt sitt! Här är de bästa backarna från säsongen som gått i Allsvenskan Norra.

För sjunde året i rad har huvudtränarna fått möjlighet att rösta fram säsongens bästa spelare och tränare i landets näst högsta division, Allsvenskan Norra och Allsvenskan Södra. 

Kategorierna är Årets målvakt, Årets back, Årets center, Årets forward, Årets tränare och - nytt för i år - Årets rookie. 

Nedan finner du listan på de 5 bästa målvakterna i Allsvenskan Norra 2020/21, framröstad av tränarna.

1. Erik Oweling, Djurgårdens IF IBS

I hård konkurrens med rutinerade rävar som Magnus Jansson, Jesper Eliasson och Niklas Schüler har en 21-åring varit tränarnas största favorit på backpositionen den här säsongen. U19-landslagsmeriterade Erik Oweling har, sedan han debuterade hos de blårandiga 2016/17, utvecklats i raketfart och tagit allt större ansvar. I år kom det riktiga genombrottet för Oweling som verkligen stuckit ut med sin enorma spelskicklighet och blick för spelet. 2020/21 blev också hans bästa säsong poängmässigt med ett snitt på en poäng per match (21 poäng, 21 matcher).

2. Magnus Jansson, AIK

3. Jesper Eliasson, Visby IBK

4. Niklas Schüler, FBI Tullinge

5. Adam Forslöv, AIK IBF

Tidigare vinnare:

2019/20: Niklas Schüler

2018/19: Tobias Lindström

2017/18: Daniel Thorsson

2016/17: Daniel Thorsson

2015/16: Daniel Thorsson

2014/15: Daniel Thorsson

- Det känns roligt! Just när det kommer från samtliga motståndares tränare känns det verkligen kul! Finns dessutom väldigt många skickliga backar i serien så roligt att man kan mäta sig med dem, säger Oweling till Innebandymagazinet om utmärkelsen.

Vad tycker du själv om din prestation under säsongen?

- Min egen säsong har varit bra tycker jag! Vi släppte in väldigt lite mål i år vilket man som back tycker är lite extra roligt! Min +/- statistik denna säsong var betydligt bättre än förra säsongen och det är väldigt skönt att det blev en förbättring. Poängmässigt helt okej tillslut, klubban var väldigt sval fram till jul men sen har det blivit bättre och bättre även om jag vet att jag har betydligt mer att ge. Att jag gjort en bra säsong på det personliga planet beror också väldigt mycket på miljön och känslan i truppen vi haft denna säsong. Ett bra lagbygge med väldigt mycket innebandykompetens, och har man det runt om kring sig dag in och dag ut så utvecklas man själv mycket! 


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: