Storvreta-Mullsjö 1-0 i matcher
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Landslagsstjärnan mystiskt borta från Storvretas uppställning

ANNONS

Storvreta besegrade Mullsjö med 10-5 och tog ledningen med 1-0 i matcher i semifinalserien.

Storvreta låg under med 2-4 i början av andra perioden men kom tillbaka och tog ledningen med 5-4 innan Mullsjö kvitterade till 5-5 inför sista perioden i den första semifinalmötet för säsongen. Det kändes helt öppet inför den avgörande akten men Storvreta hade en växel till att lägga i och den hade inte Mullsjö något svar på.  

- Det blev en ganska så klassisk första match där lagen stod och kände lite på varandra inledningsvis. Båda lagen släppte in ett par lätta mål i början för att försvarsspelet inte var tillräckligt aggressivt. Men vi lyckades bli lite mer kraftfulla och tydliga sista 20 och när de bjöd på flera misstag så var vi resoluta och drog ifrån, säger tränare Oscar Lundin till Innebandymagazinet.

Storvreta återtog ledningen redan efter en och en halv minut i tredje när Victor Andersson satte 6-5 och sju minuter senare satte Abin Sjögren sitt andra mål för dagen och då gick luften ur Mullsjö. Efter att ha gått ner på folk och stuvat om i formationerna utan att få träff så satsade Mullsjö på att ta ut målvakten med tre minuter kvar men inte heller det gav utdelning utan istället så gjorde Storvreta tre mål i öppen bur.    

- Jag tycker att vi skickar bra signaler till varandra i de första bytena i sista perioden. Vi agerar kraftfullare, vi jobbar hela vägen i presspelet och vi är väldigt resoluta i vårt bollförande. Vi får bra träff på det och det blir avgörande. Sedan tar de ut målvakten i slutet och vi har tränat på fem mot sex hela säsongen kändes som och där är vi väldigt starka. Så den uppgiften löste vi galant och avslutade matchen på ett bra sätt.

Dagens seger blev lite av en revansch för Storvreta som förlorade båda matcherna mot Mullsjö i serien med 5-6. Men Uppsalalaget hade inte gjort några revolutionerande ändringar sedan de senast möttes.  

- Det var smådetaljer som avgjorde de båda mötena i serien, vi kunde lika gärna ha vunnit dem. Svårt att säga vad som vi gjorde annorlunda idag men som jag varit inne på så växlade vi upp i tredje och det klarade de inte av att hantera idag. Så det var ingen större skillnad men det var skönt att koppla greppet om den här semifinalserien så får vi se var det leder.

Storvretas landslagsstjärna Rasmus Sundstedt skulle ha spelat dagens match men han kom aldrig till start utan han kastade in handduken några timmar innan matchstart.

- Vi blev tvingade att vila honom idag och jag har själv inte all info om vad det är med honom. Vi får se om han kan vara med på onsdag och jag kan inte säga så mycket mer än att det rör sig inte om någon skada i alla fall.

En annan landslagsstjärna som spelade sparsamt var Tobias Gustafsson som bara gjorde ett bytte i första perioden, spelade andra perioden och klev av i mitten av tredje med ett kraftigt bandagerat ben.

- Han hade lite känningar överlag men han kände sig så stark att han kunde spela litegrann. De minuterna han spelade så gjorde han en fantastisk insats. Det är bara 48h till nästa match så vi får se om han spelar något på onsdag eller inte. Men jag tror att vi kan få se honom mer på planen då.

Gustafsson var inte ensam om att kliva av i tredje perioden utan även slutspelsjokern Liam Åström gick helt plötsligt ut i omklädningsrummet och kom tillbaka en stund senare.

- Det var inget speciellt som hände utan jag fick bara höra att han inte var tillgänglig på ett tag. Han kom tillbaka relativt snabbt och kunde spela igen men då valde vi att fortsätta med Emil Helmrich som fick bra träff i den formationen. Men det är ingen fara med Liam och han är säkerligen med på onsdag igen.

Hur skönt var det att besegra Mullsjö den här säsongen och ta ledningen i matchserien?

- Det är bra att ta kommando och sätta lite tryck på dem. Men det är många matcher som ska spelas och på onsdag är det en ny rond.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: