SSL-kvalet
SSL-kval

Karlstads trashtalk bet inte på Djurgården

"Det var något utöver det vanliga när det kom till att lägga energi på trashtalk, länge sedan jag blev kallad tjock"

Djurgården tog ledningen med 1-0 i matcher mot Karlstad i den sista kvalrundan till SSL. Karlstad hade ledningen med 3-2 efter första perioden men Djurgården rivstartade den andra och vände till en 4-3 ledning på två minuter. Man satte även femman och sexan innan Karlstad fick kontakt med en sen reducering till 4-6.

I sista perioden var det Djurgården som hade mest krafter kvar och kunde vinna sista 20 minuterna med 4-3 och matchen totalt med 10-7.

Det var långa stunder en kamp mellan de båda lagens förstafemmor där Schantz-Kareliusson-Gafvelin stod för 13 poäng för Djurgården och Bröderna Adam och Tom Colling stod för 7 poäng för Karlstad.

Djurgården har kopplat greppet nu och det är först till tre segrar som gäller och vinnaren spelar i SSL kommande säsong.

I klippet ovan kan ni höra vad Sebastian Gafvelin och Johan Uhlin tyckte om matchen.

Klicka här för betyg på samtliga spelare.

Klicka här för att se alla målen från matchen.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF