Foto: Magnus C Lydahl
SSL

Warberg bygger för slutspel

ANNONS

Klubbchefen om lagbygget: "I första hand vill vi bygga på kontinuitet"

Att spela slutspel i SSL kunde bli en verkligen för Warberg och det var så nära att det skedde. Laget missade chansen att ta sig till slutspel i näst sista omgången och knipa den åttonde och sista platsen till slutspel. 

– Vi hade en intern målsättning om att kunna ta oss till slutspel, fast experterna runt omkring tippade oss att åka ur, säger Warberg IC:s klubbchef Emil Risberg till Innebandymagazinet.

Unger säsongens gång gick det att hitta Warberg bland de åtta bästa lagen, men Warberg halkade ner och landade slutligen på en tionde plats. För att Warberg ska kunna ta sig till sitt första slutspel någonsin fokuserar Emil Risberg särskilt på en sak, den befintliga truppen. 

– Spelarna vi vill behålla tror vi kan ta ytterligare kliv utvecklingsmässigt. Ska vi addera någonting, ska vi addera någonting som kan spetsa till det och hjälpa oss att ta det steget. I grund och botten finns det ett stort jobb kvar att göra med den befintliga truppen, att vi har spelare som kan bli ännu bättre. Där är det jätteviktigt med kompententa tränare och att skapa en bra träningsmiljö. Som sagt, vi vill först och främst jobba med dem spelarna som finns hos oss och succesivt ta de här kliven som krävs för att ta sig över sträcket. 

Warberg har börjat ta små steg inför nästa säsong. Nyligen förlängde klubben med två viktiga spelare. Målvakten Hanna Svensson och poängdrottningen Sandra Hawerman har båda förlängt sina kontrakt med två nya år.  

– Det är två spelare som har ambitioner och som har varit och nosat på landslagsnivå under den här säsongen. De är jätteviktiga för oss utifrån de rollerna de har i laget. 


Utöver förlängningarna av Hanna Svensson och Sandra Hawerman kan flera saker hända under Silly season för Warbergs del. 

– Ingenting är 100 procent klart med spelare in. Vi har dock ett antal dialoger, men i första hand vill vi bygga på kontinuitet och inte har för mycket omsättning. Så vi får se lite vart vi landar. Vi har några spelare hos oss som funderar lite på framtiden och kommer få göra det i någon vecka och som vi inte vet om vi behöver ersätta än. Något nytt in kommer det vara, men förhoppningsvis inte allt för mycket. 

Har ni spelare som kommer lämna klubben?

– Det finns i dagsläget en spelare som kommer lämna och kanske några frågetecken på några som eventuellt inte kommer fortsätta spela. Men jag skulle vilja säga att i samtliga fall är det inte någon annan klubb som lockar mer, utan det är mer andra skäl som till exempel att man vill flytta. 

Finns det någon del på banan där ni känner att ni vill värva in den där spetsen du nämnde innan?

– Inte direkt, det är egentligen målvaktssidan där vi känner oss nöjda, sen får vi se om Amanda Hill vill köra ett år till eller inte. Sen i de övriga lagledare så tittar vi egentligen på alla lagdelar om det finns någonstans där vi vill spetsa till det, vi tittar också på att kanske göra positionsbyte som kan bli en spets på en annan position. Utan att gå in på detalj att vi ska ha två backar och två forwards så kanske det kan handla om en spelare per position, men mycket mer än så är inte ambition, avslutar Emil Risberg. 


TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: