Foto: Per Wiklund
Superligan

Trots tidigt slutspelsuttåg: ”Mycket bra säsong”

ANNONS

Sportchefen om Dalens lagbygge och stjärnorna som kan lämna.

Inte många dagar har gått sedan Dalen fick tacka för sig efter att Mullsjö slog ut Umeå-laget med 4–2 i matcher SSL-slutspelet. Kvartsfinalen bjöd på intressanta och jämna matcher där två av sex matcher gick till sudden death där Mullsjö vara lite starkare och vann båda gångerna. 

– Det var jämna matcher. Det kunde lika gärna vara vi som gick vidare, säger Dalens sportchef Urban Karlsson till Innebandymagazinet

Trots ett tidigt uttåg ur slutspelet är Urban Karlsson nöjd med det Dalen presterade under säsongen.

– Jag tycker att vi har gjort en mycket bra säsong där vi har inför ett nytt spelsystem där vi har satt hög press vilket har varit väldigt lyckad. Trots alla våra skador vi haft så har vi genom hela säsongen kört på bra och verkligen implementerat spelsystemet i laget. Jag tycker det har varit väldigt positivt. Sen ska man komma ihåg att vi har haft mellan tre och åtta skadade hela säsongen och det har varit tufft på så sätt.  

Inför nästa säsong kan Dalen tappa viktiga namn till rivaliserade klubbar. Centern Linus Holmgren kopplas ihop med Falun, forwarden Christoffer Andersson ryktas hem till Skåne och Helsingborg och backen Rasmus Andersson kan bli en del av Växjös trupp. 

– Vi har snack med alla våra spelare, vi jobbar på det. Sen kommer vi gå ut med det eftersom och är det någon som lyckas värva ifrån oss kommer de gå ut med det. Men vi jobbar med att behålla alla dem, det är inget snack om det. 

En fråga som alltid kommer på tal efter varje säsong är om den Dalen-ikonen Ketil Kronberg spelar ännu en säsong i Dalen. 

– Det är klart vi hoppas att han ska spela, det är inget snack om det. Nu hann han inte spela så länge av säsongen, men han gjorde det jättebra. Han var en av dem som gjorde mest poäng för oss i slutspelet. Han är en legend i SSL och i vårat lag. Han är superviktig för oss och vår lagkapten så vi hoppas att han skriver på ett nytt kontrakt hos oss. 

Är det några spelare som ni kikar lite extra på denna sommar?

– Vi tittar hela tiden efter spelare som kan förstärka vårat lag eller bredda våran trupp och det tittar man alltid efter. Sen i grunden är det viktigaste, eftersom vi har ett ungt och bra lag, att behålla våra killar och jobba vidare med dem också. Sen vill vi, som jag sa innan, bredda truppen då vi vill ha en lite större trupp. Men just nu känns det väldigt bra för oss.

Urban Karlsson trycker på en sak när vi frågor vilken typ av spelare Dalen är ute efter.

– Spelare som passar in i vårat spelsätt och som passar in i vårat lag. Sen har vi en del spelare som vi kan flytta runt på olika positioner också. Det viktigaste är att få in spelare som kan passa in i laget och spelet än att få in någon spelare på en viss position, avslutar Urban Karlsson.


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: