SSL-kval: Warberg-Hagunda 16.00
Alexander Johansson.
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Speciellt kval för Johansson: "Helt plötsligt är man jätteintressant"

ANNONS

Warbergs Alexander Johansson ställs mot sitt tidigare lag Hagunda i SSL-kvalet.

Idag inleds kvalfinalerna mellan Warberg och Hagunda, som båda jagar en plats i SSL. Lagen möttes i kvalet för två säsonger sedan, då gick hallänningarna segrande. En spelare som stod på det förlorande lagets sida var Alexander Johansson, som nu bytt klubb och bär just Warbergs ljusblåa tröja. 

- Det är den bästa upplevelsen jag har haft i min innebandykarriär, tveklöst, med inramningen och hur matcherna och serien blev. Det är två magiska föreningar. Då tänker jag inte bara föreningsmässigt utan även publikmässigt och folket runtomkring, alla som arbetar med det. Det är så mycket hjärta här, säger Johansson till Innebandymagazinet.

Göteborgaren Johansson lämnade Lerum för spel i Hagunda 2016/17 och blev kvar i Uppsala fram till förra säsongen, då han lämnade för dåvarande SSL-laget Warberg mitt under säsongen. 

- Om sanningen ska fram så blev jag avstängd från Hagunda. Vi hade ett snack och de tyckte jag skulle ta en paus. ”Du verkar inte lycklig här just nu och vi känner att vi ska fokusera på de som vill vara här och kämpar för det". Vi bestämde att ta en paus i några veckor, sa Johansson till Innebandymagazinet då.

Att övergången inte blev smärtfri har stått ganska klart, men pratar man med Johansson så hyser han inget agg mot själva föreningen Hagunda. 

- Jag läste "Magget" idag (läs: igår), att ni hade skrivit något om mig där och mitt citat ”Ibland måste jag lära mig att hålla käften också”. När det väl hände, och som var där, var från båda håll. Jag hade börjat må dåligt vilket de också såg, att jag behövde en ny miljö. Idag känner jag absolut ingenting (mot föreningen), men det är vissa personer i Hagunda som skulle ha skött sig bättre – det är inget jag skjuter under stolen med. De personerna tror jag vet det, även om de skyller på andra, säger han och tillägger:

- Men 90 % av laget är fortfarande fantastiska människor som jag fortfarande respekterar mycket. Man var besviken i början men det har lett till något fantastiskt så jag är bara glad idag. Det ska bli jävligt härligt att säga hej till gamla vänner.


Det blir lite ödets ironi att Johansson nu har chansen att sänka sin förra klubb, och ta steget upp till SSL med Warberg.

- Jag har pratat med UNT och Hallandposten med, helt plötsligt är man jätteintressant (skratt). Det är jättekul och tvådelat. Ena dagen är det jätteroligt, den andra dagen är det ganska tråkigt. När jag säger tråkigt menar jag mer ledsamt, det är två klubbar som ska upp till SSL – inte två som ska behöva tävla mot varandra. Jämfört med de andra lagen som tog sig till SSL-kvalet är vi ganska överlägsna, sett till föreningarna och spelarmaterial. 

Hur får man lättats Hagunda stjärnor ur balans, du som känner många av dem?

- Det är ett svårt lag att psyka, i alla fall genom att skrika och få dem ur balans på det sättet. Sen, när jag var i Hagunda, så var vi inte så rutinerade och hade inte den erfarenheten som det laget har idag, med Holtz, Drews och Eriksson – gänget som har ganska mycket SSL-meriter. Då hade vi bara Holtz som hade den stora erfarenheten. Men då var det lättare att bryta ner oss eftersom vi kanske tänkte att vi inte var så bra. Idag är det två lag som står och ”kastar” rätt så mycket men det är bara roligt, det ger ännu mer prägel till matchen.

Det är två lag med stor rutin från SSL som möts. Hagundas nyckelspelare har rutin från många år tillbaka medan Warbergs erfarenheter främst kommer från förra säsongen, och stjärnorna avlöser varandra i lagen.

- Precis som Hagunda har vi en bra bredd. Jag har exempelvis inte spelat alla matcher i år, det är konkurrens på varenda position. Det gäller att släppa upp för att spela, och det är ett bevis på att man är på rätt väg. Men vi har mycket erfarenhet, förra året spelade jag och Warberg i SSL och det sitter fortfarande kvar. 

Hagunda började lite trögt i serien men växlade upp rejält på slutet och slog sedan ut AIK i kvalsemin. Warbergs säsong var inte heller den smärtfri då man valde att byta tränare tidigt på säsongen, men man slutade som seriesegrare till slut.

- Ska vi se tillbaka på säsongen så har Hagunda haft större dippar i år, med riktiga lagproblem och stora förluster. Vi har inte haft det på det sättet, men har haft svårare att hitta en mer jämn nivå. Vi har vunnit varannan och förlorat varannan under ett tag. Men efter julen har båda lagen visat vilken kapacitet vi håller. Men vi har haft mer jämna resultat och det talar för oss, samt erfarenheten som spelarna har i laget, säger Johansson.

Dagens match spelas i Varberg och börjar kl 16.00.


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Den här artikeln handlar om: