Foto: Per Wiklund
SSL

Niklas Pålsson om #ibsilly-ryktena kring Helsingborg

ANNONS

Comeback för Daniel Johnsson? "Det är en ambition vi har att lyckas med"

Helsingborg hamnade före både Linköping och Pixbo i tabellen, något som inte många trodde inför den här säsongen. I slutspelet väntade Falun, en kvartfinal som bjöd på det mesta där Falun lyckades dra det längsta strået och ta sig till semifinal, men Helsingborg pressade Faluns rejält.  

Helsingborg få vänta tills nästa säsong för att kunna ta sin revansch mot Falun och krympa avstånd till de andra topplagen. Förberedelserna inför nästa säsong har redan börjat för skåningarna. Innebandymagazinet snackade lite #ibsilly med Helsingborgs tränare och sportchef Niklas Pålsson tidigare i veckan. 

Tidigare under året värvade ni backtalangen Oscar Johansson från Lerum. Vilken roll tänker ni att han ska få i Helsingborg?

– Det viktigaste för oss är att han ska spela mycket och komma in i SSL-kostymen och sen på sikt ser vi han som en framtida storback i vårt lag. Oscar är en bollförande spelskicklig back som ska ta för sig mycket på planen och våga spela och där han också ska vara accepterad att göra misstag och kunna växa in på det sättet. 

Vad är det som gör att Oscar Johansson ändå väljer Helsingborg? 

– För det första är Oscar en smart kille, han ser vart hans möjligheter att utveckla är bäst. Sen också de aspekterna att vi är på gång, det visade vi bara i slutspelet att vi ändå har krympt avståndet till Falun även om dem är klart för oss så har vi ändå krympt det. 

Ni kan få ett bekant ansikte tillbaka till Helsingborg då Daniel Johnsson ryktas återvända från Schweiz. Finns det någon sanning i ryktena?

– Vi jobbar såklart alltid för det. Det är svårt att säga om när och hur det blir, men det är en ambition vi har att lyckas med det. Sen får vi se om det blir kommande säsong eller längre fram, men såklart vill vi gärna få hem honom om det blir möjligt.

Ett annat namn som det har ryktas om till Helsingborg är Dalens Christoffer Andersson, är det en spelare du skulle vilja se i Helsingborg?

– Christoffer är en spelare som alla lag skulle vilja värva, men man får också vara realist och då tror jag Christoffer är en svår värvning för oss, även om han är skåning. Det är klart att mitt jobb är att testa, sen får jag se vart vi landar. Men jag räknar med att jag har tuff konkurrens om Christoffer. 

Har ni någon kontakt med honom?

– Alla som är skånska spelare som är ute i andra klubbar har vi kontakt med alltid och det är mitt jobb och ha det. Vi jobbar mycket med den profilen att vi vill försöka få hem skånska spelar och gärna de som är lite yngre, men även hemvändare som Daniel. Det är klart att vi har en dialog med alla dem.

SportExpressen skrev innan att Andreas Lindholm kan lämna Helsingborg, kommer han det?

– Det är svårt att säga. Lindholm måste själv bestämma vart han vill spela, vill han vara kvar i Helsingborg så finns den möjligheten för honom. Sen förstår jag honom också, han har inte varit i första femman hela tiden som han varit innan då kanske han vill spela någon annanstans. Jag förstår att han kollar av möjligheterna. Men jag hoppas han stannar kvar hos oss, avslutar Niklas Pålsson.


TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: