SSL-kval, final: Warberg-Hagunda 16.00
Joel Ahlin var med i kvalet mot Warberg för två säsonger sedan.
Foto: D-Foto och Helmuth Subiabre
SSL-kval

Kval-erfarna Hagunda jagar revansch: "En fördel till oss"

ANNONS

Idag inleds kvalfinalen mellan Warberg och Hagunda, där bortalaget från Uppsala har en gruvlig revansch att utkräva.

Hagunda börjar kunna det här med kval. Idag inleds play off 2 mot Warberg, vilket innebär att man ställs återigen ställs i ett kval. 2015/16 och 2016/17 deltog man i det allsvenska kvalet. Som nykomlingar i näst högsta serien 2017/18 slutade man tvåa men föll mot Djurgården i play off 1. Året därpå tog det stopp mot Warberg i play off 2 och ifjol slutade man fyra, men då ställdes serien som bekant in.

Efter en något trög start på årets säsong så växlade man upp under andra halvan och nådde till slut en tredjeplats i tabellen. Man städade av AIK (2-1 i matcher) i play off 1 och nu väntar kvalfinal mot Warberg, klubbens kombattanter från 2018/19, och visst finns det en stor portion revanschlusta kvar från dess.

- Ja, det skulle jag absolut vilja säga. Det blev ju inget kval föregående säsong, så det känns som en repris direkt, mer eller mindre, även om det var två år sedan, säger Hagundas Joel Ahlin till Innebandymagazinet.

Ahlin kom till klubben från Sirius för fyra säsonger sedan, och var därmed med i kvalmatcherna mot Warberg för två år sedan.

- Jag tror att alla som var involverade, både spelare, ledare och funktionärer, tyckte att det var extremt häftiga matcher. Publiken bjöd upp – både i Varberg och i Uppsala. Det blev mycket mål, kamp och spänning.

Hur bra koll har du på årets Warberg, som slutade etta i Allsvenskan Södra och som slog ut Lagan i play off 1 (2-0 i matcher)?

- Deras spetsspelare är kvar från tidigare, med Kongstad och Blåberg i spetsen. Sen vet jag att de har fyllt på med fina talanger som Filip Erheden, bland annat. Sen tror jag att Warberg är mest kända för att vara ett stabilt lag, med en genomgående bra trupp. De står inte och faller med två eller tre spelare, de är ett tungt lag.

Vad tycker du talar för er del i kvalet?

- Vi har haft en uppåtgående form de senaste månaderna. Det känns som vi har börjat hitta rätt i rollerna i laget. Vi har många starka spelare, både defensivt och offensivt, och nu känns det som vi äntligen har börjat hitta rätt. Vi har matchvinnartyper som kliver fram och vi känns redo. Vi har varit i allsvenskt kval nu ett par säsonger i rad och vet vad som väntar. Sen är vi väldigt bra tränade också!

Tycker du att ni slår ur underläge med tanke på att Warberg är just Warberg (tvåa i SSL:s maratontabell)?

- Det skulle jag nog inte säga. Visst, Warberg är en av de mest anrika klubbarna som finns. De har en viss typ av självklarhet bara av det. Men Hagunda är en förening som sätter sig mer i respekt för varje säsong som går. Nu är vi ett etablerat allsvenskt lag med många spelare som har varit uppe på SSL-nivå tidigare. 

- Det är väl möjligt att Warberg har en större tradition rent föreningsvis, och har historia att vara högt upp i seriesystemet, men rent truppmässigt så tror jag det är fördel till oss som har fler spelare med rutin från SSL och stora matcher.

Backen Ahlin har inte direkt varit någon poängmaskin i Hagunda, men i kvalet mot AIK snittade han ett mål per match – frågan är då om den sviten hålls i även mot Warberg?

- (Skratt) Ja, vi får väl se! Det blir ofta så när motståndarna lägger ner lite krut på att stänga ner spelare som Fredrik Holtz, Felix Abrahamsson och Jakob Drews. Då blir det ofta lite mer ytor för oss andra. Vi får se hur matcherna artar sig, men dyker läget upp så ska jag absolut försöka trycka dit bollen. 

Är du lite av ”gubben i lådan” för Hagunda nu under kvalet?

- Vi har såpass många spelare. Vi har inte en spelare som är topp-10 i poängligan, så vår produktion har spritts ut på flera spelare, genomgående under året. Vi har många spelare som kan kliva fram om det skulle behövas.


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Du kanske även vill läsa:
Hagundas familjära väg till SSL
Plus Hagundas familjära väg till SSL
Den här artikeln handlar om: