Återvänder målkungen Andreas Stefansson till AIK?
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Hemvändare kan bli AIK:s nyckel för att nå SSL

ANNONS

AIK drömmer om att värva Andreas Stefansson: "Får nästan kosta vad det vill"

AIK:s dröm om SSL nästa säsong tog slut i första steget i kvalet till SSL efter att Hagund slog ut de svartgula från Solna efter 2–1 i matcher.

– Hagunda var lite vassare, så enkelt är det, säger AIK:s sportchef Göran Hagberg till Innebandymagazinet.

AIK tog sig till SSL-kval efter att kommit på en andraplats i tabellen, åtta poäng bakom stadsrivalen Djurgården. Djurgården slog i sin tur ut Visby i SSL-kvalets första del och för dem väntar nu en avgörande matchserie mot Karlstad där vinnaren tar steget upp till innebandys finrum, SSL. För AIK:s del blir det att planera för ännu en säsong i Allsvenskan norra. 

Planeringen inför nästa säsong har dock redan börjat. AIK har börjat kolla över kontrakten i truppen och Hagberg tror att hela stommen från förra säsong kommer att vara intakt. AIK har dessutom börjat prata med en rad potentiella nyförvärv. Och enligt Hagberg tittar AIK på en viss typ av spelare. 

– Vi har pratat med fler spelare, men framförallt har vi haft ett fokus på utflyttade AIK-spelare som vi vill ha hem. 

En spelare som ständigt kopplas ihop med AIK i #ibsilly-rykten är Pixbos Andreas Stefansson som har starka kopplingar till AIK. Spelaren sitter på ett utgående kontrakt och AIK är en av klubbarna som gärna ser Stefansson i deras trupp.

– Jag har haft kontakt med honom i ett år drygt. Vi pratar ganska ofta och han är ju en av oss så att säga. Han har varit hos oss och snackat på våra matcher, bland annat i första kvalmatchen mot Hagunda där han va rinkreporter. Men Andreas vore en drömvärvning för oss, absolut. Men samtidigt förstår jag honom om han vill spela i ett topplag. Han är en duktig spelare och är ju i sin prime. Men vi skulle behöva Andreas Stefansson, alla dagar i veckan. 

Finns det något tydligt område ni måste fokusera på för att AIK ska ta klivet upp till SSL?

– Ja det gör det. Det är vissa saker vi behöver förbättra, dels är det lite kyla, vi behöver också träna på att få bättre balans i spelet och vi behöver några stycken spetsspelare. Vi skulle behöva en riktigt bra back och en målskytt, typ Andreas, men även en center som kan hålla i när det blåser. Det är ungefär där vi sitter just nu.  

Om AIK lyckas få över Andreas Stefansson får det ses som en otroligt stark värvning.

– Nästan så att jag får säga att det får kosta vad det vill, avslutar Hagberg med ett skratt. 


TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: