SSL-kval: Warberg-Hagunda 10-4 (1-0 i matcher)
Adrian Kodelja var stundalts ett spöke för Patrik Jansson och de andra Hagunda-spelarna i dagens match.
Foto: Helmuth Subiabre och Magnus C Lydahl
SM-slutspel

Hagunda-stjärnan efter första kvalfinalen: "Det här förändrar ingenting"

ANNONS

Patrik Jansson summerar Hagundas förlustmatch mot Warberg.

Den första kvalfinalen mellan Warberg och Hagunda slutade med en 10-4-seger till hemmalaget från Halland. Efter en relativt jämn och högintensiv förstaperiod som slutade 2-2 kunde Warberg dra ifrån rejält i andra perioden – 7-3 stod det på resultattavlan när 40 minuter hade gått.

Warberg kunde dra ifrån ytterligare i tredje. Efter 14 minuters spel där så kunde Patrik Jansson reducera till 10-4 för Hagunda, som alltså blev slutresultatet. Hagunda hade matchen igenom problem med att få hål på den storspelande Warbergs-målvakten Adrian Kodelja, som avslutade matchen med 81,0 i räddningsprocent (Hagunda fick iväg 21 skott, Warberg 23).

- Det är mycket vi kan göra bättre och det är 0-1 i matcher men det betyder ingenting. Vi behöver fortfarande vinna tre matcher i den här matchserien. Vi har en tro på att vi kommer göra det, så vi är bara taggade på en ny match på onsdag, säger Jansson till Innebandymagazinet efter matchen.

Är det ett sånt mindset man måste ha i ett kval – fokus på nästa match så fort slutsignalen ljuder?

- Ja, det hör förändrar ingenting. Vi behöver vinna tre matcher för att gå upp. Att de vinner en betyder ingenting i längden egentligen. Vi känner att vi är där. Idag går det inte våran väg, det är många saker som vi kan göra bättre, det ska vi analysera och sedan göra bättre på onsdag.

Hur tycker du matchen var över 60 minuter?

- Vi kommer in i det ganska bra och det är en jämn förstaperiod. Sen, i andra, så går de ifrån. De får en del numerära överlägen och där är dem starka. De gör ett par psykologiska mål som är tunga för oss. Vi försöker göra ett ryck i sista men idag går det inte vägen. Vi hade inte det sista lilla idag, det ska vi hitta till på onsdag.

Är det utvisningarna och efterföljande powerplay som gör att Warberg drar ifrån, eller skedde det några taktiska förändringar?

- Det är kamp också. De kommer ut lite större än oss vinner fler andrabollar och är lite hungrigare. Det kan räcka för att göra ett par mål som blir psykologiska, så får de ett övertag och rider på det. Det är inga taktiska grejer, vi visste hur det skulle se ut i spelet och allting, men vi fick inte stäm idag, på det sättet som vi ville.

Hur var känslorna nere på planen annars?

- Det var ganska lugnt ändå. Det hettade till ibland men kan skruvas upp. Nu hade de lite trummor och så, men hade det varit publik så hade det förmodligen varit lite hetare. Det är det som fattas när det är tomt på läktaren. Men det är två lag som vill, jobbar hårt och krigar.

Match 2 på onsdag – hur ska ni agera för att det ska sluta annorlunda?

- Vi behöver skjuta högt på målvakten. Han ligger ju längs marken hela tiden. Vi ska vinkla up dem och sätta dem i nättaket. 



TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Den här artikeln handlar om: