Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan södra

Visby är inne i en generationsväxling

ANNONS

Klubbchefen om nyförvärvet: "En spelare som vi vill bygga vidare på i framtiden"

Visby fick inför den här säsongen prova på spel i Allsvenskan norra, något som var nytt för dem. Laget hamnade på en kvalplats till SSL och väl där väntade Djurgården som blev för tunga för gotlänningarna. Matchserien bjöd på en spännande serie där Djurgården drog det längsta strået och tog sig vidare till nästa del i kvalet. 

Visby har redan börjat värva inför nästa säsong och värvat in spännande namn. Man har tagit in Robin Markström från Schweiz och klubben AD Astra Sarnen och Jacob Almström från RIG Umeå. Den unge succétränaren Anton Olofsson från Lerum har värvats och dessutom kommer Gustav Johansson flytta ut till Gotland och bli en del av Visby efter att hans säsong med Mullsjö är färdigspelad. Visbys klubbchef Joakim Bandholtz ger sin syn på värvningarna av Olofsson och Johansson. 

– Jag tycker att Anton verkar vara väldigt ambitiös och sugen på uppgiften och det kändes viktigt. Jag var ute efter en ung och hungrig tränare som vill driva hela projektet. Då tror jag man måste vara extrem sugen på uppgiften och det tror jag Anton verkligen är. Sen är vi inne i någon form av generationsväxling i laget och byta ut några gamla mot några yngre och där har Anton en erfarenhet av att jobba med yngre spelare och det tror jag är en stor fördel för oss, säger Bandholtz till Innebandymagazinet.

Han fortsätter. 

– Gustav känns som en viktig pjäs just i det här skiftet jag pratade om där vi vill föryngra. Gustav är en spelare som vi vill bygga vidare på i framtiden. Han känns som en bra människa, jag har fått väldigt bra intryck av honom. 

Att landa dessa spännande namn visar på att Visby gör något rätt. Och Bandholtz tror han vet varför Visby lockar spelare och tränare till Sveriges största ö. 

– Jag tycker vi har en bra produkt och står för någonting bra. Vi vill sätta spelarna i centrum och att de får bra förutsättningar. Vi kan få lite kommentarer från nya spelare som kommer in i truppen och kan tycka att spelarna är lite bortskämda. Men vi försöker sätta spelarna i fokus och vi vet om att de lägger ner väldigt mycket tid på det här och då ska vi få dem att fokusera på innebandyn i första hand. Vi har även en fin arena med bra publik och det tror jag lockar. Vi försöker helt enkelt ha en bra produkt och hög nivå i det vi gör. 

Säsongen 2019/2020 spelade Visby i SSL, men laget åkte ur samma år. Nästa gång vill laget bli ett lag som etablerar sig i världens bästa innebandyliga. 

– Mitt mål är att vi ska ha vårat bästa lag någonsin på pappret, det är min målsättning. Då ger man sig själv bra förutsättningar till att kunna ta steget upp. Ska man gå upp i SSL då vill man stanna kvar där. Målet ska inte vara SSL utan målet ska vara högre, avslutar Joakim Bandholtz. 


TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: