Foto: Per Wiklund
Superligan

Växjös målvaktsituation kan bli en utdragen historia

ANNONS

Sportchefen: "Problematik med skador och sjukdomar i en helt grotesk omfattning"

Växjö upplevde en unik och kaotisk situation den gångna säsongen. Inför säsongen var tanken att Växjö skulle ställa upp med ett målvaktspar där Viktor Kastengren skulle vara förstavalet med Martin Stolt som ett starkt komplement. Men så blev inte tanken, utan istället hade Växjö en rockad av målvakter.

– Det är långt ifrån ett drömscenario, säger Växjös sportchef Erik Eskils till Innebandymagazinet. 

Anledningen till denna målvaktsrockad var att Viktor Kastengren, drabbades hårt av Covid-19 och spelade bara sju matcher för klubben och Martin Stolt hade problem med hjärnskakningar och knäskador. 

Klubben försökte lösa problemet under säsongen. En rad olika målvakter fick vakta Växjös stolpar. Bland annat Pascal Meier som lånades in från Schweiz en kort period och nuvarande målvakten i Växjö Edin Omanovic lånades in från Division 1-laget Craftstaden. Inlåningen av Edin Omanovic blev senare permanent då klubben köpt loss honom. Hur målvaktsuppsättningen inför nästa säsong ska se ut är långt ifrån klart. 

– Målvaktsuppsättningen är inte klar. Utifrån hur säsongen har varit har egentligen ingen målvakt varit dålig utan vi har haft fantastiska målvakter. Det är bara det att de har bara kunnat vara här små perioder eller haft en problematik med skador och sjukdomar i en helt grotesk omfattning. 

Växjö har kopplats ihop med en rad olika målvakter. Det har ryktats om att Pascal Meier ska komma tillbaka från Schweiz, Gustav Jansson från Jönköping och Oscar Agnarsson från Ledberg. 

– Vi har sagt så här, vi ska skaffa två eller tre målvakter så att vi är säkra att vi inte hamnar i samma sits nästa år. Det förutsätter en diskussion med Martin om vad han tror och hur det känns med hans hjärnskadehistorik och Viktor med hans medicinska utmaningar, och sen en till målvakt då. Det är där vi står i dagsläget. 

Erik Eskils stänger inte dörren för något av namnen som ryktats till klubben. 

– Absolut, det hoppas jag. Det är dem vi pratar med och de vi vet om situation och vad vi håller på med just nu. Men de sitter inte bara och väntar på oss utan de har såklart flera erbjudanden. Det handlar för oss att jobba på rätt snabbt då så vi får en lösning. Sen handlar det här också om vilka två man ser som första- och andramålvakt så att de funkar bra ihop. Alla är spelbara, allt är liksom öppet nu, avslutar Erik Eskils.


TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: