#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Nya namn på väg in i Strängnäs

ANNONS

"Det kommer komma positiva nyheter de närmaste dagarna"

Strängnäs säsong sticker ut bland lagen i Allsvenskan norra. Vid juluppehållet låg laget sist i tabellen, men när säsong var färdigspelad lyckades laget ta sig upp på en femteplats, fem poäng bakom den sista kvalplatsen som Visby la beslag på. 

– Vi ska vara i kval med den truppen och det laget vi har, säger Strängnäs sportråd Gustav Orrvik till Innebandymagazinet. 

Lagbygget pågår för fullt inför kommande säsong och det kan bli en intressant sommar för Strängnäs ledning, med både spelare in och ut. Rykten kring laget stjärna Adam Nilsson har florerat och i veckan blev det klart att han hamnar i SSL och Växjö i höst.

Kontraktsförhandlingarna med lagets spelare pågår även de och Strängnäs har en handfull nyckelspelare med utgående kontrakt som det diskuteras förlängning med. En av dem som nyligen förlängde var lagets lagkapten Kalle Karlsson som skriver ett nytt tvåårskontrakt med Strängnäs. Dessutom ser truppen ut att utökas den närmsta tiden. 

– Arbetet pågår just nu och jag har inget klart namn in. Vi är i en väldigt känslig del och en väldigt tidig start och kan inte ge er något namn. Mitt fokus just nu ligger på att säkra de egna spelarna som sitter på utgående kontrakt. Parallellt jobbar sportgruppen med att kontakta intressanta namn och vi går in nu i en ännu tuffare fas. Men arbetet som pågått i några veckor börjar bära frukt och det kommer komma positiva nyheter de närmaste dagarna så jag har en go känsla.

Strängnäs har ett ungt lag med spännande namn. I laget finns bland annat Ahmed Aldeeb, lillebror till Faluns stjärna Omar Aldeeb, som gjorde en bra säsong och landade på 33 poäng (20+13). Under säsongen lånade man dessutom in supertalangen Melker Hemmingberg från Falun som snittade en poäng per match under sin korta sejour i Strängnäs röda tröja. Om det skulle vara aktuellt för en inlåning igen är Orrvik även här tystlåten om. 

– Vi har väldigt goda relationer med Falun. Diskussionen med Melker var att aktivera honom här, sen blev han intagen i deras SSL-trupp igen som jag förstod det som. Det var en fantastisk energipåfyllning i omklädningsrummet och i de matcherna han lirade. Sen får vi se i sommar efter att Falun har spelat klart och hur deras trupp ser ut då hur Melkers intresse ser ut. Vi trivdes väldigt bra med Melker och jag tror han trivdes väldigt bra med oss. 

Hade ni velat se honom i Strängnäs nästa år?

– Det är klart, Melker är en profil som passar väldigt bra in. Vi trivs väldigt bra med unga lovande spelare och vi har haft en tradition att fånga in unga spelare som lyckas göra en bra presentation i Allsvenskan, till exempel Nilsson och Aldeeb. Melker är absolut en sån spelare som skulle kunna ta en bra roll i vårt lag, men det är lång kvar tills vi är där. Det är inte svårare än så, avslutat Orrvik. 


TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: