Semifinal: Kalmarsund-Falun
Emil Lundmark och Johan Rehn, som han anser är bättre än Carl Bending-Sörling i Kalmarsund-målet.
Foton: Per Wiklund
Superligan

Kalmarsunds-experten i Falun: "Då var det en spelare att hålla koll på"

ANNONS

Han gör sitt första slutspel någonsin – men har mest rutin av alla av att möta Kalmarsund.

Emil Lundmark är den enda Falun-spelaren som mött kommande semifinal-motståndarna Kalmarsund i Allsvenskan. Säsongerna 2015/16 och 2016/17 ställdes han mot Kalmarsund när han bar Örebros tröja, och hann dessutom med att slå ut smålänningarna i SSL-kvalet 16/17. Det blev två säsonger i högstaligan med Närke-laget innan han bytte till Falun.

- När man mötte dem då (i Allsvenskan) så var det…om jag ska vara ärlig, en spelare man fick hålla koll på (Kim Nilsson). Nu har de värvat in en del spelare så det är lite skillnad på det laget de hade då, jämfört med nu, säger Lundmark till Innebandymagazinet.

Mycket har hänt sedan dess – nu är Kalmarsund ett av Sveriges bästa lag och klassas av en del som favoriter mot ett betydligt mer meriterat Falun.

- Förra året var de inte speciellt bra. Då hade de hade vissa fina stunder och så, men i år har dem varit mer solida. Höjt sin spets och bredd, säger Emil Lundmark. 

Man har mött Kalmarsund två gånger den här säsongen – i höstas förlorade man borta med 9-8, och i början av mars fick man se sig besegrade i sudden death (5-6 till Kalmarsund)

- Matchen I Kalmar var väl ingen jättebra insats av oss, men det vart jämt i slutet. Så det var helt okej. Det var Filip Forman som petade in några bollar i den matchen. Sen var jag inte med här hemma, men där var vi betydligt bättre efter en sömning start.

Vad kommer bli avgörande för er del i matchserien?

- Vi har fått träna nu i sex matcher mot Helsingborg, mot lite man-man. Det blir att hitta nycklar i deras man-man-spel, den femman (Bröderna Lindström, Anton Nilsson, Albin Hedstål och Kevin Haglund) gör det bra och är svåra att möta. Sen är det viktigt att Rehn är bra i mål, han är bättre än deras målvakt (Carl Bending-Sörling) även om han är duktig. Vi måste också tighta till boxplayet mer.

För Lundmarks del är detta det första slutspelet i SSL. Han har gjort tre poäng på de första sex matcherna och spelat i en minst sagt namnkunnig femma, ihop med Jonas Adriansson, Alexander Galante Carlström, Emil Ruud och Emil Johansson

- Det har varit väldigt roligt! Klassiskt sagt: Det är jättetråkigt att det inte är någon publik, men det blir mer hetsigt och man bygger upp lite mot motståndarna. Det är kul att leva i en bubbla, det är inte mycket annat man fokuserar på nu än innebandyn. Det är väl att hålla sig inne så man inte drar på sig någon smitta, avslutar han. 


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: