KAIS Mora-Sirius 5-2 (3-1 i matcher)
Mathilda Östlund-Visén och hennes Sirius har gjort en storartad säsong.
Foto: Bosse Grängsjö
SM-slutspel

Kapitel 1 i Sirius-sagan fick olyckligt slut: "Rättvist att de vinner"

ANNONS

Sirius succésäsong är över efter en 5-2-förlust borta mot KAIS Mora, som vinner kvartsfinalserien med 3-1 i matcher.

Förutsättningarna inför den fjärde kvartsfinalen var glasklara: SIrius behövde vinna för att hålla säsongen vid liv. Det var dock inget man lyckades göra. KAIS Mora hade ganska så bra kontroll stora delar av matchen och när Alexandra Terner gjorde 4-0 i början av tredje såg man ut att gå mot en klar seger.

Mål av Klara Molin och Maja Sund skapade visserligen lite nerv i matchen, men Mora-stjärnan Moa Gustafsson kunde sedan spika slutresultatet till 5-2 – och sätta stopp för Sirius fina säsong.

- Ja, vad säger man efter en förlust och uttåg? Det är väl rättvist att de vinner! De har gjort många bra insatser och matcher, och varit väldigt svåra att komma in på anfallsmässigt. Vi har haft svårt att komma åt farliga avslut och hundraprocentiga lägena. De har varit sylvassa med många bra kontringar och hundraprocentiga lägen, säger Sirius-målvakten Matilda Östlund Visén till Innebandymagazinet efter matchen.

- Vi hade tre skott i första som knappt var skott. De tryckte på ganska bra och hade många lägen, vi reder ut det ganska bra. Sen tycker jag att de får en straff som jag inte är helt med på om det ska vara straff. De sätter den och sen känns det att de har lite flyt, med två bollar som touchar på mig och sen in, och en boll som studsar till en friställd spelare som lägger in den på tennis. Vi hade inte riktigt marginalerna idag, vi missar öppet mål och sånt där. Lite oflyt. 

Ja, straffen såg minst sagt tveksam ut på TV-bilderna. Hur uppfattade du situationen? 

- Det är väl domaren som dömer. Jag kan tycka att vi hade en spelare till hemma och jag tycker det såg ut som det var på boll, men jag kan ha tokfel också. Det är inget vi lägger fokus på. Domarn dömer och jag får stå i mål istället (skratt), säger hon diplomatiskt.

Det var inte jättemånga som tippade Sirius bland de sista åtta i tabellen, det var ännu färre som trodde att de skulle landa på den fjärdeplats man till slut gjorde. Östlund Visén känner dock att det fanns ännu mer att kräma ur med rätt förutsättningar.

- Hade vi fått behålla våra toppspelare som blev långtidsskadade, så tror jag absolut att vi hade kunnat tagit oss till en semifinalserie. Hade vi också fått marginaler med oss i vissa matcher så absolut. Det har varit lite oflyt, helt plötsligt har de stått fria eller kommer två-mot-noll, så har de gjort lite fler mål än oss. Vi har haft lite svårt offensivt, att komma till de riktiga farliga lägena – det är ju där det avgörs. 

- Att släppa 4-5 bollar per match – sista räknas väl inte med mål i tom kasse – borde man kunna vinna matcher på, det har vi gjort i serien. Där tappar vi lite, men absolut, vi får se tillbaka på en fantastisk säsong efter lite tid nu. Det var väl ingen som trodde på oss, de tippade oss utanför slutspel, och så har vi visat att vi kom fyra i serien. VI går med sträckta och raka ryggar och går med huvudet högt.

Nästa säsong kommer skadade nyckelspelare som Amanda Ljunggren förhoppningvis tillbaka. Schweiziska storstjärnan Michelle Wiki förstärker laget och sportchef Sara Orebrand har hintat om fler toppnamn som kan vara på väg in. Om kapitel 1 i Sirius-sagan slutade olyckligt så finns det goda chanser till att kapitel 2 kan få ett bättre slut. 

- Vi får hoppas på att vi får behålla den här grunden som vi har nu, samt Marko (Palosaari) som tränare. Så kan vi fortsätta bygga på det här, med några spetsvärvningar. Men det man kan säga att det är kollektivet och lagkänslan som vi har vunnit på. 

KAIS Mora får möta Thorengruppen i semifinalen.


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: