#ibsilly
Simon Jirebeck.
Foto: Swiss Unihockey
Internationellt

Stannar kvar utomlands: "Är inte klar här än"

ANNONS

Schweiz-proffset skriver på nytt kontrakt med Floorball Köniz.

Efter att ha öst in poäng i både Allsvenskan och SSL med Örebro så valde forwarden Simon Jirebeck, som gjort 7 A-landskamper för Sverige, att testa på ett utlandsäventyr inför den här säsongen. Som så många andra som vill prova lyckan utomlands så föll Jirebecks val på Schweiz, närmare bestämt Floorball Köniz i högstaligan.

På 17 matcher i grundserien gjorde han 26 poäng (14+12) på 17 matcher, och nu väntar semifinal mot Alligator Malans.

- Jag ger väl mig själv ett okej som betyg. Det har gått bra men jag vet att jag har en till växel att lägga i. Sedan har jag fått jobba lite med skada i år också då jag bröt båtbenet. Men helt klart godkänt säsong. Annars har det varit en otrolig upplevelse att få se innebandy i ett annat land, säger Jirebeck till Innebandymagazinet.

Just skador har varit ett tema för många svenskar i Schweiz. Förre Gävle-spelaren Alexander Larsson slet av korsbandet samtidigt Pontus Karlson Martell tvingades lägga ner karriären.

I dagarna har Jirebeck också skrivit på ett nytt kontrakt med Köniz. Intresse fanns från Sverige, däribland Örebro, men valet föll på ett nytt ettårsavtal.

- Har haft en så bra känsla här. Laget och staden är otroliga så det var inte så svårt val. En säsong går så fort så jag känner inte att jag är riktigt klar här än, säger Jirebeck.


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Den här artikeln handlar om: