Slutspelet 2021
Henrik Stenberg.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Slutspelets största utropstecken i SSL herr

ANNONS

Här är spelarna som stuckit ut i positiv riktning i herrarnas slutspel hittills.

Spelarna nedan är nödvändigtvis inte de som varit bäst i slutspelet, det handlar mer om spelare som kanske inte fått den uppmärksamhet de förtjänat för sina insatser, eller som presterat bättre än förväntat.

Carl Bending-Sörling, Kalmarsund

Måns Parsjö-Tegnér, Jon Hedlund, Johan Rehn, Viktor Klintsten, Jonathan Edling, Viktor Kastengren...listan på namn som vill – och kanske kan – titulera sig Sveriges bästa målvakt är lång. En spelare som förlänger listan är Kalmarsunds målvakt Carl Bending-Sörling. Han gjorde en fin grundserie men växt ut till en jätte i slutspelet mot Linköping. Kalmarsunds bredd och spets får ofta välförtjänt beröm, men frågan är om inte Bending-Sörling varit lagets bästa spelare i slutspelet.

Marcus Johansson, Kalmarsund    

Varför, varför, varför ska du sluta? Den frågan ställer sig nog många, för frågan är om Marcus Johansson presterat bättre innebandy än vad han gör just nu. Sänkte sin förra klubb Linköping i kvartsfinalen genom att göra 15 poäng på 5 matcher (8+7). Bildar en av slutspelets allra främst kedjor med Kim Nilsson och Tim Nyander. I den fjärde kvartsfinalen saknades båda kamraterna i Kalmarsunds startuppställning, men då visade Johansson att han inte är särskilt beroende av dem då han svarade för fem poäng. Får han kröna sin fina spelarkarriär med ett SM-guld?

Henrik Stenberg, Storvreta  

Han har inte varit slutspelets bästa spelare och har inte gjort flest poäng (6 st på 5 matcher), men oj så kul veteranen ser ut att ha på planen just nu. Har fallit ner i rangordningen från sin storhetstid, men man får inte glömma bort att han gjorde 56 poäng i SSL så sent som 2018/19. Precis som Johansson har han aviserat att han ska lägga av efter säsongen, men att se Stenberg nu är lite som att titta på Clint Eastwoods senaste filmer – gubben kan än. Stenberg har verkligen vaknat till liv i slutspelet och räkna med att han kommer kräma ut max i sina ben under den sista tiden av sin karriär.

Anton Hedin, Mullsjö  

Hamnar oftast i skuggan bakom back-kollegorna Kasper Hedlund, Oskar Malmgren och Daniel Gidske, men Hedin är kanske en av seriens mest underskattade på sin position. Har bildat ett stabilt backpar med Robin Westergren, men har också fungerat bra ihop med Oskar Malmgren på slutet när Gidske gått upp och spelat center. Hedin har också börjat bidra offensivt – faktum är att han är en poäng ifrån att slå grundseriens notering på 7! Han avgjorde dessutom hela kvartsfinalserien senast i sudden death för Mullsjö mot Dalen, med sitt 8-7-mål.

Albin Sjögren, Storvreta  

”Albin Sjögren, ett utropstecken?”, tänker ni kanske när ni ser hans namn på en sådan här lista. Men jag tycker inte att Sjögren får den credd han förtjänar. Sedan han gjorde debut i SSL 2013/14 har bara två spelare gjort fler poäng än Sjögren (Galante Carlström och Enström). Hans gedigna försvarsarbete är något som ofta glöms bort när man pratar om honom. Sjögren har dominerat slutspelet med 14 poäng på de 5 första matcherna och bildar ett av Superligans farligaste radarpar ihop med Hampus Ahrén. En världsstjärna som förmodligen står på toppen av sin karriär – och den klarast lysande stjärnan i stjärnspäckade Storvreta för tillfället. 



TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: