Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Så spelas semifinalerna på herrsidan

ANNONS

Mullsjö blev det sista laget som gick vidare till semifinal efter gårdagens vinst mot Dalen.

Kvartsfinalerna är färdigspelade på herrsidan och nu väntar lite ledighet innan semifinalerna drar igång på Måndag. 

Storvreta-Växjö 4-1 i matcher (7-4, 5-7, 7-3, 10-3, 11-5)
Mullsjö-Dalen 4-2 i matcher (6-3, 4-8, 5-7, 4-3 sd, 9-7, 8-7 sd)
Falun-Helsingborg 4-2 i matcher (5-4, 5-2, 4-6, 6-7 sd, 12-5, 6-4)
Kalmarsund-Linköping 4-1 i matcher (8-5, 5-4 sd, 9-4, 5-6, 5-1)

Semifinalserie 1 Storvreta och Mullsjö

Match 1  05 april 16.00
Match 2  07 april
Match 3 3 09 april
Match 4 12 april
Match 5 14 april
Match 6 16 april
Match 7 18 april 

Resultat i serien: 

Mullsjö-Storvreta 6-5 sd
Storvreta-Mullsjö 5-6

- Det enda som dyker upp i huvudet just nu är att vi inte förlorat mot dem den här säsongen. Vi har alltid gjort bra matcher mot Storvreta och de passar oss bra. Klart att de är ett skickligt lag och vi kan inte ge dem något utrymme för då smäller det. Men spelar vi som vi brukar mot dem ser det väldigt ljust ut. Vi är i bra form och jag tror detta kommer bli en grymt häftig matchserie där det kommer gå bra för oss, sa Jonathan Larsson till Innebandymagazinet efter att ha slagit ut Dalen. 

− Det blir bra, kortare resa för oss. Kommer bli bra fart under matcherna och säkert mycket tugg mellan lagen, säger Albin Sjögren till Storvretas hemsida om att möta Mullsjö

Semifinalserie 2 Kalmarsund-Falun

Match 1 06 april
Match 2 08 april
Match 3 10 april
Match 4 13 april
Match 5 15 april
Match 6 17 april
Match 7 19 april 

Resultat i serien:

Kalmarsund-Falun 9-8
Falun-Kalmarsund 5-6 sd

- Förhoppningsvis blir det lite som den här(matchserien mot Helsingborg), med en hel del känslor – precis som det ska vara i slutspelet. Lite ge och ta. De har haft lite stäm i år så det blir en härlig semifinalserie, sa Johan Samuelsson till Innebandymagazinet efter att ha slagit ut Helsingborg.

- Det spelar ingen roll, ska vi stå som vinnare i Globen så måste vi vinna över alla lag som står i vår väg. Så det spelar ingen roll vilka som står på andra sidan, vi ska vinna oavsett, sa Kevin Haglund efter att Kalmarsund blivit det första laget som gick vidare till semifinal.  

De 11 senaste SM-gulden har Storvreta(6)och Falun(5) delat upp mellan sig och de är svensk innebandys två stora giganter på herrsidan. Men kommer vi få se ett trendbrott i år? Tittar man på inbördesmöten mellan semifinallagen i år så är det ju faktiskt inte de två stora giganterna som vunnit.  


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: