Foto: AC.Kårhag
Superligan

Pixbo byter tränare nästa säsong - han tar över

ANNONS

För lite mer än en månad sedan avgick han som assisterande tränare och nästa säsong är han tillbaka som huvudtränare.

I slutet av februari kom chockbeskedet att Pixbo Wallenstam sparkade sin tränare Jonas Eliasson och då valde även assisterande tränare Jonas Gustafsson att lämna laget av.

- Det funkar så här: En huvudtränare väljer sin assisterande tränare. Då blir den roll du accepterar och i den rollen krävs det full lojalitet. Så länge det inte sker något brottsligt i princip så håller du den lojaliteten. Men det är svårt. Jag sviker ett lag och en förening jag älskar, men det är underordnat den lojaliteten. Från och med nu är jag en av lagets största supportrar. Det är så det funkar och ska funka i den roll som jag har, sa Gustafsson till Innebandymagazinet då.

Nu står det klart att Gustafsson kommer tillbaka till Pixbo och tar över som huvudtränare för damerna nästa säsong. 

- Det känns fantastiskt roligt. Jag har starka känslor för den här klubben och för det här laget. Det är ett spännande uppdrag och jag kommer att jobba hårt för lagets framtida utveckling, säger Gustafsson i ett pressmeddelande. 

Fredrik Larsson och Jesper Falk, som hoppade in för andra året i rad när Pixbo blev utan huvudtränare, har skött uppgiften med den äran hittills. Första säsongen blev det sju matcher för duon och man har stått lika många matcher i båset denna säsong så här långt. Det roligaste av allt, de har vunnit alla 14 matcher och aldrig förlorat en enda match i SSL än som huvudansvariga. Kan de hålla den sviten vid liv kommer de lämna över ett guldlag till Gustafsson om fyra matcher.

– Det är oerhört roligt att nu kunna presentera Jonas Gustafsson som ny ansvarig tränare för Pixbo Wallenstams damlag. I honom får vi en engagerad och reflekterande tränare med både en bred och en djup kompetens och erfarenhet. Jonas har ett coachande ledarskap som vi tror kommer utveckla både spelare och ledarstab. Han har redan tidigare varit verksam i föreningen i olika roller då han har tränat akademilag och varit assisterandetränare för båda SSL-lagen. De senaste åren har han varit verksam i Varla som tränare, säger Kristina Landgren Carestam.

  


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger

Den här artikeln handlar om: