Foto: Magnus C Lydahl
SSL-kval

Dubbla titlar i potten mellan Djurgården och Karlstad

ANNONS

Djurgårdsstjärnan Patrik Kareliussson inför SSL-kvaldramat mot Karlstad.

På annandag Påsk går Djurgården in i Play Off 2 till SSL och Karlstad väntar i den första av bäst av fem matcher. Förutsättningarna är glasklara, de laget som först vinner tre matcher spelar i Svenska Superligan kommande säsong.  

- Ska bli jättekul, har aldrig möt Karlstad tidigare så har väldigt dålig koll hur de spelar. Men hoppas på matcher med högt tempo och hårda närkamper, säger Djurgårdens centerstjärna Patrik Kareliusson till Innebandymagazinet.

Hur ser uppladdningen ut från idag och fram till måndag inför kvalserien?

- För egen del så kommer golf vara uppladdningen, blir några rundor med både Patrik Markus och Oscar Norrman. För laget så har vi inte helt oväntat träningar som jag gissar. Kommer ha stort fokus på special teams och allmänt om Karlstad som lag.

En stor joker för Djurgården i den här kvalserien kommer Kareliusson vara då han är den spelare som gjort flest SSL-kvalpoäng genom tiderna sedan Allsvenskan infördes 2010/11.

- Du sitter på statistik jag inte hade koll på. Men där ser man! Har alltid haft förtroende att spela i producerande femma, sen är det ju roligare att göra många mål framåt, fokusera på deffen får väl backar och Anderas Beckius(Målvakten) göra.

Det kommer dock bli ett rejält krig om vem som kan titulera sig som kvalkung efter den avgörande bataljen. Kareliusson har gjort 28 kvalpoäng i karriären, hans lagkamrater Patrik Schantz och Sebastian Gafvelin har gjort 27 och 25. Där i mellan återfinna även Karlstad Adam Colling på 26 poäng.  

- Oj, tajt. Det spelar egentligen inte så stor roll för mig om det är Jag, Schantz eller Gavva som blir kvalkung så länge vi vinner matchserien! Min bong hamnar på att Schantz går segrande ur den kampen.

Vad blir nycklarna för att Djurgården ska ta sig till SSL för första gången någonsin?

- Tror det handlar mycket om att vi ska gå in och spela vårat spel. Vilket ser lite olika ut i varje femma. Men det kommer bli ett krig där ute. Det kan jag lova


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

FAKTA

Flest SSL-kval poäng på herrsidan

  • 1 Patrik Kareliusson 15 + 13 28p
  • 2 Patrik Schantz 15 + 12 27p
  • 3 Adam Colling 13 + 13 26p
  • 4 Sebastian Gafvelin 14 + 11 25p
  • 5 Daniel Persson 10 + 15 25p
  • 6 Tom Colling 10 + 13 23p
  • 7 Johannes Wilhelmsson 11 + 11 22p
  • 8 Mattias Kongstad 11 + 9 20p
  • 9 Albin Jansson 8 + 12 20p
  • 10 Jakob Arvidsson 6 + 14 20p
Den här artikeln handlar om: