Slutspelet 2021
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Dalenstjärnan om uttåget i kvartsfinalen

ANNONS

Har Linus Holmgren spelat sin sista match i Dalentröjan?

Dalen förlorade igår mot Mullsjö i sudden med 7-8 och det var sista spiken i kistan för Umeålaget som förlorade den tuffa och jämna kvartsfinalserien med 2-4 i matcher.

- Det känns riktigt tungt, vi hade en väldigt bra känsla även att vi låg under med 2-3 i matcher och de hade matchboll. Jag trodde verkligen att vi skulle snuva dem igår och få till en avgörande match. Men vi fick inte in bollen när det skulle avgöras, säger Linus Holmgren till Innebandymagazinet.

Dalen låg under med ett mål inför slutperioden men efter två snabba mål i början på tredje perioden hade laget momentum och chansen till att skaka fram en sista och avgörande match men det ville sig inte riktigt.

- Det är svårt att förklara vad som hände efter det att vi tog ledningen. Men det känns som det är ganska talande för hela matchserien att när kistan ska spikas igen så har vi misslyckats och istället har det gått åt andra hållet. Så det gör ont just nu för det känds verkligen som vi hade alla chanser att vinna om vi vara varit lite vassare.

När matchen väl gick till förlängning var det egentligen inget som talade för Dalen i alla fall inte statistiken då Mullsjö hade sju raka suddenvinster mot Dalen de senaste fem säsongerna.

- Det är svårt att svara på varför vi viker ner oss men man måste samtidigt ge det till Mullsjö att de är väldigt bra när det kommer till avgörande lägen. De är riktigt matchvinnare och som jag sa så har vi inte lyckats när det ska avgöras. Det har varit tunga på vågen hela slutspelet. Men det har varit en rolig och svängig matchserie.

 

Trots mängder av skador under hela säsongen på nyckelspelare så lyckades Dalen ändå att sluta femma i serien och pressa tabellfyran Mullsjö hårt i slutspelet.

- Jag är väldigt stolt över vår insats med tanke på att vi haft ett helt nytt spelsystem och det har satt sig betydligt snabbare än vad jag trodde det skulle göra. Jag tycker vi har haft en riktigt bra höjd på det när det har klaffat och jag hade önskat att vi hade gått längre. Men med lite distans till det tror jag att vi kommer vara stolta och nöjda med säsongen.

För landslagsaktuella Holmgren kan det ha varit sista matchen med Dalen då det är flera SSL-lag som jagar honom. Det senaste ryktet var att han skulle till Helsingborg eftersom de lyckats skaffa honom ett juristjobb som han letar efter.

- Jag vet inte var jag spelar nästa säsong utan vi får se vad det blir. Jag har skjutit upp det slutgiltiga beslutet tills vi har spelat klart. Så det är något jag ska fundera över nu de närmaste dagarna.     

 

TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2

Den här artikeln handlar om: