Foto: D-Foto
Lindås IBK

Allsvenskan poängkungen om säsongen och framtiden

ANNONS

Lindås Albin Jansson är Allsvenskans femte bästa poängmakare genom tiderna men anbuden från SSL lyser med sin frånvaro.

Lindås Rasta slutade trea i södra Allsvenskan och gick en supertuff kvalkamp mot tabelltvåan Karlstad som slutade med att Karlstad gick vidare till Play Off 2 efter att värmlänningarna vunnit den avgörande matchen på hemmaplan.

- Jag tycker att vi gjort en klart godkänd säsong. Säsongen var ju minst sagt konstig på alla sätt och vis men vi siktade på att gå till kval och det gjorde vi. Vi var extremt nära att slå ut Karlstad men vi orkade inte riktigt i sista matchen, vi kom inte upp i nivå, säger Lindås poängkung Albin Jansson till Innebandymagazinet.

Lindås vann den första kvalmatchen på bortaplan och hade ledningen i returmötet sent i tredje perioden men Karlstad lyckades kvittera och vinna i sudden. I den avgörande matchen blev det aldrig riktigt jämnt utan Karlstad tog en bekväm seger.

- Jag tror att det mentala spelet blev avgörande. Vi var så nära i matchen innan att avgöra och då orkade vi inte att ladda om batterierna till sista matchen. När det skulle avgöras var vi aldrig nära tack vare det.

Matchserien mot Karlstad kantades av flera rubriker om tufft spel och hånfullt agerande av båda lagen när de firade mål. Ingredienser som hör kvalspel till enligt Jansson.

- Det var en kul matchserie, vi spelade en hel säsong utan en enda match som betydde någonting så då var det riktigt kul att få avsluta med tre matcher som betydde allt. Det är ju därför man håller på att spela och det är svårt att tända till under serielunken. Men i kvalet taggar man till järnet och då kan det gå över styr ibland. Det är sådant som händer och det är så det ska var i ett kval.

Jansson har spelat nio säsonger i Allsvenskan med Lindås och han har även provat på lyckan i SSL med Warberg och Pixbo Wallenstam. Men det är i Allsvenskan som han blommat ut som mest och med sina 320 allsvenska poäng är han den femte bästa poängplockaren någonsin i Allsvenskan.  

- Dels har jag hållit en hög nivå hela tiden och det är klart att det är lätt att göra mycket poäng när jag spelat åtta nio säsonger i allsvenskan med Lindås. Jag är en poängspelare och det är det jag kan och i Lindås har jag rollen att göra poäng och då trillar det in en del pinnar. Det blir naturligt eftersom jag har mycket speltid och förtroende.

Med tanke på hur mycket poäng du öst in i Allsvenskan är det många SSL-lag som hört av sig inför nästa säsong?

- Nej telefonen har varit ganska så tyst faktiskt.

Hur går dina tankar inför nästa säsong?

- Jag har kontrakt med Lindås nästa säsong och tanken är att jag ska vara kvar här. Men jag har inte stängt några dörrar om någon skulle höra av sig.   


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust Målfest när Lindås Rasta krossade GS 86 i Lindås Waves Arena Lindås Rasta besegrade Backadalen och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: