Slutspelsextra
Foto: Per Wiklund och Adam Troy
SM-slutspel

Rumskompisarna tog Mullsjö till semifinal

ANNONS

"Hur kunde han sätta det avgörande målet, han kommer ju för fan knappt fram från halva planen"

Mullsjö är vidare till sin fjärde raka semifinal efter att ha vunnit den sjätte kvartsfinalen över Dalen med 8-7 i sudden. Mullsjö inledde bäst och efter en chansrik anfallsinnebandy åt båda hållen stod det 4-2 till gästerna i första pausen.

- Matchen var precis som de andra har varit men jag tycker att det var onödigt av oss att släppa in dem efter att vi hade ledningen med 4-2 efter första perioden. De är ett lag som sätter hög press så vi visste att det skulle bli många målchanser åt båda hållen och jag tycker att det är vi som går mest plus sett till målchanser, säger Jonathan Larsson till Innebandymagazinet.

I andra perioden åt sig Dalen närmare och efter två perioder var ställningen 6-5 till Mullsjö. Men inledningen på tredje perioden blev en mardröm för både Mullsjö och Simon Lööf i målet. Två långskott hittade in i nätet med endast 20 sekunders mellanrum och Lööf bytes ut och in kom Jonathan Larsson och spikade igen.

- De får lite momentum i tredje när de kastar in två bollar på mål och de går in. Men efter det kom jag in i bilden och hela laget reagerade positivt på det. Vi lyckades få in kvitteringen och tog det till sudden och då visste jag att vi skulle ta det.

Larssons självförtroende i sudden är befogat för Mullsjö har mött Dalen hela åtta gånger de fem senaste säsongerna i sudden och aldrig förlorat. Men även om Larsson var stensäker på att gå vinnande ur sudden kunde han aldrig ha förutsett vem som skulle bli matchhjälten.

- Jag har vart i Mullsjö i sex år och jag har aldrig förlorat en sudden mot Dalen, så det var en skön känsla att ha med sig in. Men att det skulle vara min rumskamrat Anton Hedin som avgör är helt otroligt. Hur kunde han sätta det avgörande målet, han kommer ju för fan knappt fram från halva planen, men det var gött att se, haha.

 

Hur var det att få snöra på sig dojorna och spotta i handskarna och hoppa in i målet med 17 minuter kvar att spela och ett måls underläge?

- Det är svårt att hoppa in helt kall men man har ju inget att förlora. Jag försökte hålla mig lugn och jag fick göra en bra räddning direkt på ett läge i slottet. Det var riktigt skönt att få göra den räddningen för jag har kommit in i matcher och släppt in mål direkt och då brukar det gå käpp rätt åt helvete istället. Men idag lyckades det och det var riktigt skönt.

Varför är det ni som går vinnande ur den här kvartsfinalserien med 4-2 i matcher?

- Jag tycker att vi tar till vara på chanserna bättre i viktiga lägen än vad Dalen gör i den här matchserien. Det har varit jämna matcher varje gång och vi hade två matcher där vi inte tog till vara på våra målchanser och då förlorade vi. Men överlag har vi varit mer kliniska i våra avslut än vad Dalen har varit så all cred till våra forwards.

Forwardarna i all ära men det brukar ju heta att man måste ha en bra målvakt för att gå långt i ett slutspel. I Mullsjös fall så har man två, Larsson började att stå de tre första matcherna men blev utbytt i början på tredje perioden efter att ha släppt in två snabba mål. Då fick Lööf chansen och han startade de tre andra matcherna mot Dalen men byttes också ut efter att ha släppt i två snabba i tredje perioden idag. Så vem kommer egentligen få chansen i semifinalen?

- Jag sticker inte under stolen med att jag vill stå från start men det vill Simon också. Vi är två bra målvakter som båda vill stå. Det är såklart upp till tränarna att bestämma och jag tror att vi har gjort det rätt svårt för dem just nu vem de ska välja. Men jag känner mig redo och jag vill stå från start mot Storvreta på måndag.

Hur går tankarna att möta just Storvreta i semi?

- Det enda som dyker upp i huvudet just nu är att vi inte förlorat mot dem den här säsongen. Vi har alltid gjort bra matcher mot Storvreta och de passar oss bra. Klart att de är ett skickligt lag och vi kan inte ge dem något utrymme för då smäller det. Men spelar vi som vi brukar mot dem ser det väldigt ljust ut. Vi är i bra form och jag tror detta kommer bli en grymt häftig matchserie där det kommer gå bra för oss.

Segerreceptet har ni ju redan klart för er. Släpp in två snabba mål i tredje perioden, byt målvakt och låt Anton Hedin ta avslut från halva planen.

- Haha, det lär nog aldrig hände att han avgör en match igen. Men vi är ju rumskamrater som sagt och vi måste ha gjort en riktigt bra uppladdning idag.

Hur såg den ut då?

- Det kan jag inte säga här, haha. Nä då men han jobbar så sjukt mycket, så fort han vakna imorse tog han upp datorn och började jobba. Det är väl hans sätt att ladda upp vilket jag tycker är lite konstigt. Själv tog jag det lite piano hela dagen och låg och växlade mellan att kolla på film och kolla på när han jobba.  

  


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: